Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019

Ο σιγανός του Τσίπρα μαζί με Σπίρτζη και Πολάκη. Ο πρωθυπουργός παρασυρόμενος από τη μουσική χόρεψε σιγανό, έναν παραδοσιακό χορό της Κρήτης. 
  • Γερμανικός Τύπος: Γερμανοί αστυνομικοί φυλάσσουν την ελληνική μεθόριο. Δημοσιεύματα για την επίσκεψη του υπ. Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χ. Ρόιλ στα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, όπου έχουν σταλεί Γερμανοί αστυνομικοί για τη φύλαξη της «βαλκανικής οδού».
  • Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Άνω Χολαργό. Η Αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες, όπως και κάθε επιπλέον στοιχείο. .
  • Γ. Μπουτάρης: Ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα. Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή λήξης της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. .
  • Έρευνα ΣΚΑΪ για το χάος στο Μάτι: «Έχει νεκρούς αλλά δεν τους ανακοινώνουν». Συγκλονιστικοί διάλογοι υπευθύνων και κατοίκων: «Χάνεται η μπάλα» - «Αν η φωτιά περάσει τη χαράδρα δεν μπορούμε να την κρατήσουμε με τίποτα» - «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» - «Χαμός γίνεται… Δεν ξέρει το δεξί χέρι τι κάνει το αριστερό» - «Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» - «Κινδυνεύουμε» .
Κόσμος
  • Πιο κοντά στην δεύτερη βαλίτσα του serial killer οι Αρχές στην Κύπρο. Μπλοκ τσιμέντου που μάλλον χρησιμοποιήθηκε ως βαρίδι για την βύθιση πτώματος ανακάλυψαν οι Αρχές στην Κόκκινη Λίμνη. Αύριο μπαίνει στην μάχη το Sonar. .
  • Σαλβίνι: Αν κερδίσει η αριστερά, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκαν χθες το βράδυ στην Βουδαπέστη. .
  • Βενεζουέλα: Σύλληψη ηγετών της αντιπολίτευσης διέταξε το καθεστώς Μαδούρο. Ο μέντορας του Χουάν Γουαϊδό και ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι οι στόχοι των δικαστικών Αρχών. .
  • Ο Μαδούρο μαζεύει τo στρατό και καλεί σε αγώνα ενάντια των πραξικοπηματιών. Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βενεζουέλα τις τελευταίες δύο ημέρες, μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι, ένας 14χρονος και ένας 16χρονος. .
  • ΗΠΑ: Η Γερουσία καλείται να εγκρίνει τον διορισμό της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στον ΟΗΕ. Ο διορισμός της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στο αξίωμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υπεβλήθη στην αμερικανική Γερουσία προς έγκριση, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Λευκός Οίκος. .
Πολιτική
  • Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ουδείς κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος. Το μεγάλο ερώτημα και το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών θα είναι, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι «Θα μας κυβερνήσει ξανά η δυναστεία των off shore ή θα συνεχίσουμε μπροστά με τη στήριξη των πολλών και του ελληνικού λαού;». .
  • Σε θέσεις μάχης τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει της μονομαχίας Τσίπρα-Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, όπου και θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. .
  • ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Τριήμερη τηλεμαχία θα γίνει στη Βουλή με την πρόταση μομφής. "Στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη" - Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Μητσοτάκης: Νέο χαμηλότερο πλεόνασμα από το 2021 για μείωση φορολογίας . «Με δεδομένο ότι σκοπεύω να μειώσω τους φόρους στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να γίνεται κατανοητή η θέση μου από την Ευρώπη και την Κομισιόν» .
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας Τσίπρα - Μητσοτάκη. «Θεωρούμε ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων» .
Οικονομία
  • Πρόγραμμα σταθερότητας: Υψηλά πλεονάσματα και περικοπές σε Υγεία-Παιδεία. Τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας κατέθεσε προς έγκριση στους θεσμούς η κυβέρνηση. .
  • Πράσινο φως από τους εταίρους για την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ. Δεν διατυπώθηκαν αντιρρήσεις κατά την παρουσίαση του σχεδίου της Αθήνας στο Euro-working Group. .
  • Εγκρίθηκε και τυπικά η ελάφρυνση χρέους κατά 1 δισεκ. ευρώ για την Ελλάδα. Η ελάφρυνση πηγάζει από την ενεργοποίηση δύο μέτρων που είχαν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2018 και θα τονώσουν τα δημόσια ταμεία κατά περίπου 970 εκατομμύρια ευρώ. .
  • Νέος πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε. ο Βασίλειος Γούναρης. Αναδιάρθρωση στις αρμοδιότητες των μελών του Δ .Σ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και με τον βέλτιστο τρόπο, οι μεγάλες προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, που αφορούν τα πλαστικά .
  • Ρεκόρ σχεδόν 20ετίας για την ελληνική μεταποίηση. Σε υψηλό 226 μηνών η Ελλάδα στις μετρήσεις της Markit. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Επική Άρσεναλ - Φαβορί η Τσέλσι. Άρσεναλ για κούπα, ανοιχτοί λογαριασμοί για Τσέλσι και Άιντραχτ. .
  • Στο ΑΕΛ-Ολυμπιακός θα έχει… face control!. Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την ύπαρξη αυξημένων μέτρων ασφαλείας αλλά και την προπώληση των εισιτήριων του ματς με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΑΕΛ. .
  • Το μήνυμα του Κασίγιας μετά την καρδιακή προσβολή. Με την ανάρτησή του ο Κασίγιας θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά και να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον που έδειξε. .
  • Στο F4 της Ευρωλίγκας η Εφές με «βομβαρδισμό» τριπόντων. Κορυφαίοι των Τούρκων ήταν οι Μοερμάν και Λάρκιν με 18 πόντους ο καθένας, με τον Γάλλο να έχει το καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, που ουσιαστικά «σφράγισε» το ροζ φύλλο, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Μίσιτς με 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ. .
  • Ο Μέσι οδηγεί την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League. Την στιγμή που η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι, πίεζε αρκετά και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ο Λιονέλ Μέσι «μίλησε», και με δύο γκολ διαμόρφωσε το 3-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς της φάσης των «4» του Τσάμπιονς Λιγκ στο Καμπ Νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου