Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2019

  • Μαρινάκης: Ένα από τα πολλά ψέματα του Τσίπρα, η ταύτισή μου με τη ΝΔ. Ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει τον ΔΟΛ, ή να μετατρέψει το Βήμα και τα ΝΕΑ σε όργανα της κυβέρνησης και την υπόθεση Noor 1. .
  • Επεισόδια με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη 
  • Αστυνομοκρατούμενη η Λαμία για την ομιλία Τσίπρα. Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί ρυθμοί με εκδηλώσεις και ομιλίες που καλλιεργούν κλίμα ενόψει 26ης Μαΐου. .
  • «Βεντέτα» της Γεροβασίλη με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.. Δύο ημέρες μετά τα «καρφιά» της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη για συνδικαλιστές που δεν πατάνε στην δουλειά και επιχειρούν για πολιτικούς λόγους να πλήξουν την πολιτική ηγεσία ήρθε απόφαση του υπουργείου να εξορθολογιστούν οι συνδικαλιστικές άδειες. .
  • Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια στα Άνω Λιόσια. Στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος διακρίνονται οι δύο δράστες να πυρπολούν την καφετέρια η οποία βρίσκεται στην οδό Σωτήρη Πέτρουλα στα Άνω Λιόσια και εν συνεχεία να εξαφανίζονται με λευκό όχημα. .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Ξανά στη φυλακή η πρώην αναλύτρια του στρατού Τσέλσι Μάνινγκ. Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε χθες Πέμπτη να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή η πρώην αναλύτρια του στρατού των ΗΠΑ για ασέβεια προς το δικαστήριο και παρακώλυση της Δικαιοσύνης, διότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σώματος ενόρκων για τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, τον Τζούλιαν Ασάνζ. .
  • Ένας ακόμη δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος στο Μεξικό. Άλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε σε περιοχή του Μεξικού που βρέχεται από την Καραϊβική Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι Αρχές χθες Πέμπτη, πρόκειται για τον πέμπτο εργαζόμενο σε ΜΜΕ που σκοτώνεται το 2019. .
  • Ερντογάν: Εξουδετερώσαμε πάνω από 400 «τρομοκράτες» τα τελευταία 2,5 χρόνια. Η Τουρκία έχει «εξουδετερώσει» τα τελευταία 2,5 χρόνια περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» τους οποίους οι τουρκικές αρχές κρίνουν εξαιρετικά επικίνδυνους, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Νίγηρας: Το ISIS στη Σαχάρα πίσω από την ενέδρα με 28 στρατιώτες νεκρούς. Το Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα ανέλαβε την ευθύνη μιας ενέδρας που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα, σε μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον του στρατού της χώρας τα πρόσφατα χρόνια. .
  • Τραμπ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο μεταναστευτικό σύστημα. Το σχέδιο του Τραμπ έχει ως στόχο να ενώσει τους Ρεπουμπλικανούς ορισμένοι εκ των οποίων θέλουν να δώσουν ώθηση στη νόμιμη μετανάστευση, ενώ άλλοι να την περιορίσουν, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2020. .
Πολιτική
  • Ελληνική Χρεοκοπία: Το παστέλι και το περίπτερο- Γιαννίτσης:Ήμουν αβοήθητος. Όταν η κυβέρνηση Τζαννετάκη παραδίδει την διακυβέρνηση της χώρας στην κυβέρνηση Ζολώτα, κάτι σαν την κυβέρνηση Παπαδήμου στην εποχή της, η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα (σε δραχμές) που δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις εισαγωγές της. .
  • Τσίπρας: Ο λαός παίρνει στα χέρια του το μέλλον. Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία. .
  • Μητσοτάκης: Δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου – Τι εγγυάται η ΝΔ . «Είμαστε εδώ όχι για τους λίγους αλλά για όλους τους εργαζόμενους. Χρέος μας να δώσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους για ένα καλό εργασιακό μέλλον» .
  • Νέος αντιπρόεδρος της Βουλής ο Γιώργος Μαυρωτάς. Εξελέγη σήμερα 7ος αντιπρόεδρος, ανακτώντας τη θέση αντιπροέδρου που είχε απολέσει το Ποτάμι μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. .
  • ΝΔ για μετρό Θεσσαλονίκης: Iκανοί να μοιράσουν κάρτες πολλαπλών διαδρομών. "Εγκαινίασαν τέσσερα βαγόνια χωρίς σταθμό" .
Οικονομία
  • Ανησυχία Κλάους Ρέγκλινγκ και Πιερ Μοσκοβισί για τις παροχές Τσίπρα. Χωρίς να ερωτηθεί, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί. .
  • Νέο «καμπανάκι» Στουρνάρα: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές. Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, σχολιάζουν οι FT, "έχει προειδοποιήσει ότι το πακέτο προεκλογικών παροχών που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να εκτροχιάσει το δημοσιονομικό στόχο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και πιστωτές" .
  • Να εξετασθεί η επίπτωση των παροχών Τσίπρα στο πλεόνασμα. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, από την ατζέντα του οποίου απουσιάζει η Ελλάδα. .
  • Σεντένο: Αναμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. .
  • Η Gazprom είναι σε θέση ολοκληρώσει ακόμη και μόνη της τον Nord Stream 2. Εάν, εξαιτίας των πιέσεων, οι εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν στον εν λόγω έργο, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτό, η οικονομική κατάσταση της Gazprom, της επιτρέπει να ολοκληρώσει αυτοτελώς το έργο, δηλώνει ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας. .
Αθλητισμός
  • Τένις: Συνεχίζεται το άστρο της Σάκκαρη στη Ρώμη. H Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα τη Σέρβα Κριστίνα Μλαντένοβιτς. .
  • Πιστός στο ραντεβού με Φέντερερ ο Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την κούραση από τον αγώνα του νωρίτερα το μεσημέρι κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ. .
  • Παράταση από το ΑΣΕΑΔ στην εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού. Τη Δευτέρα (20/5) θα συνεχιστεί η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς το ΑΣΕΑΔ ζήτησε νέα υπομνήματα. .
  • Santorini Experience: Ένα ελληνικό brand που έγινε παγκόσμιο . Η κορυφαία και βραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, που πέρσι συγκέντρωσε περισσότερους από 6.000 επισκέπτες, από 45 χώρες, θα μας ταξιδέψει για 5η συνεχή χρονιά, στη Σαντορίνη, στις 4-6 Οκτωβρίου 2019, μέσα από αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης. .
  • Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λόπεζ το πρώτο βήμα τελικού για Μπακς!. Οι Μπακς αντιπαρήλθαν το μεγάλο ματς των Ράπτορς και με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο επικράτησαν 108-100 στον πρώτο τελικό της Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου