Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ως την Τετάρτη παρατείνεται η τραπεζική αργία - Αμετάβλητο το όριο του ELA από την ΕΚΤ

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2015

Ως την Τετάρτη παρατείνεται η τραπεζική αργία - Αμετάβλητο το όριο του ELA από την ΕΚΤ
Παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες, ως την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η τραπεζική αργία, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ, αμετάβλητο άφησε η ΕΚΤ το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς ο Μάριο Ντράγκι και οι κεντρικοί τραπεζίτες τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική βουλή.
Σύμφωνα με δύο τραπεζίτες, που είχαν από νωρίς μιλήσει για τη νέα παράταση στο Reuters, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση την Τετάρτη, ενώ ο ένας από αυτούς δήλωσε ότι στόχος είναι να ξανανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα από την Πέμπτη.
Ουσιαστικά διατηρούν τις ελληνικές τράπεζες εν ζωή αλλά δεν χορηγούν ρευστότητα που θα επέτρεπε να ανοίξουν ακόμη και από την Τρίτη. Διαψεύδεται έτσι το σενάριο που κυκλοφόρησε για χορήγηση 2 δισ. ευρώ που θα βοηθούσε στην μερική αποκατάσταση της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες βρίσκονται πλέον σε οριακή κατάσταση.
Νωρίτερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντικείμενο της συνάντησης είναι η επανεξέταση της κατάστασης και οι επόμενες κινήσεις στο πιστωτικό σύστημα (διεύρυνση συναλλαγών, κ.λπ.), μετά τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής και τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη ρευστότητα, μέσω ELA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου