Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας!

Έτοιμοι και οι αγρότες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

«Δύο πράγματα μόνο μπορούν να γίνουν. Ή να μην αλλάξει τίποτα, ή να μας πείτε από τώρα να πάμε στα σπίτια μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν, προς κάθε κατεύθυνση οι αγρότες του νομού που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Τραγανό.
«Η πρόταση η δική μου είναι  δυο – τρεις μέρες πριν από την ημέρα που θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα, να βγάλουμε στους δρόμους από ποδήλατο έως το πιο μεγάλο μας μηχάνημα και να διαδηλώσουμε. Και αυτό θα γίνει πανελλαδικά», είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού κ. Ανδρέας Τσουκαλάς με το σύνολο των παραγωγών να συμφωνεί με την πρότασή του.
Νωρίτερα, ο κ. Τσουκαλάς παρουσίασε με τα πιο μελανά χρώματα τις δύσκολες μέρες που ζουν οι παραγωγοί της περιοχής, που τον τελευταίο χρόνο έχουν δει τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται χωρίς να έχουν δει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ενώ παράλληλα, έρχεται μια φορολογία που θα «τινάξει στον αέρα» όλο τον πρωτογενή τομέα.
«Μας λυμαίνονται 3-4 μεγάλοι εξαγωγείς. Τα είδατε, προχθές μπήκε πατάτα από τη Ρουμανία. Πού είναι το κράτος;» πρόσθεσε σε άλλο σημείο του λόγου του ο κ. Αντρέας Τσουκαλάς και πρόσθεσε αναφερόμενος στον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη: «Ήρθε η ώρα η πολιτεία να βάλει χέρι εκεί. Τα ονόματα τα έχουμε. Το μαχαίρι πρέπει να μπει βαθιά στο κόκαλο και αν δεν το προσπαθήσει αυτό μια αριστερή κυβέρνηση, τότε, ποιος θα το προσπαθήσει;».

Στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα
Οι παραγωγοί του νομού ζήτησαν συνάντηση στην Αθήνα με όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αφενός για το θέμα των αποζημιώσεων που έχουν «βαλτώσει» και οι νέες «υποσχέσεις» κάνουν λόγο για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, αλλά και όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα που βρίσκονται στον δρόμο». 
Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης συγκέντρωσε τα «πυρά» των αγροτών, όχι όμως προς το πρόσωπό του, αλλά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Παίρνοντας τον λόγο ωστόσο, ο κ. Μπαξεβανάκηςν δεσμεύτηκε για το ραντεβού στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μέσα από τη μείωση του φορολογικού εισοδήματος με την μετατροπή κάποιων άλλων ως έξοδα, στην ελάφρυνση των παραγωγών που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και στους αγρότες που είναι ενταγμένοι μέσα σε ομάδες παραγωγών ή άλλους παρόμοιους φορείς. 
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου