Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2015

  • Να βάλει τέλος στα beach party επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, αφού με έγγραφο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και απέστειλε στος δήμους απαγορεύεται η κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.
  • Δεκαεπτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν από το όργανο του κόμματος. Με επιστολή τους, που έδωσαν στη δημοσιότητα, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο που εξήγγειλε η ηγεσία του κόμματος έχει «βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα».
  • Απαντήσεις για το Plan B Βαρουφάκη αναμένεται να δώσει στις 10 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, έπειτα από ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.
  • Σε έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο -όπως πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας- οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, έπειτα από 12ωρη συνεδρίαση. Η απόφαση ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία χωρίς να γίνει καταμέτρηση. Οι επιλογές που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν τελικώς δύο: Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο, ή διαρκές συνέδριο στις αρχές Αυγούστου.
  • Στην Βουλή εστιάζεται το ενδιαφέρον για το θέμα Βαρουφάκη, καθώς το πρωί της Παρασκευής, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

Κόσμος

  • Νεκροί από τις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ έπεσαν 117 αντάρτες της Μπόκο Χαράμ μέσα σε δύο εβδομάδες στρατιωτικής επιχείρησης με σκοπό να τους διώξουν από τα νησιά στη Λίμνη Τσαντ, που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και βάσεις των επιθέσεών τους.
  • Ο μουλάς Αχτάρ Μανσούρ είναι ο νέος αρχηγός των Ταλιμπάν μετά τον θάνατο του προηγούμενου ηγέτη τους μουλά Ομάρ. Ο Μανσούρ ήταν στενός φίλος και το δεξί χέρι του μουλά Ομάρ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.
  • Αντιμέτωπος με μία μαζική οργή, ο αμερικανός οδοντίατρος Ουόλτερ Πάλμερ που σκότωσε με βάρβαρο τρόπο το λιοντάρι Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε, φαίνεται πως έχει εξαφανιστεί. Νωρίτερα, είχε στείλει επιστολή στους πελάτες του ιατρείου του, ζητώντας τους συγγνώμη. Ωστόσο, οι απόπειρες αμερικανικής υπηρεσίας να τον βρει στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες της εκτέλεσης του Σέσιλ έπεσαν στο κενό. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μετά από συλλογή υπογραφών, θα εξετάσει το αίτημα για έκδοση του Πάλμερ στη Ζιμπάμπουε.
  • Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τεχεράνη μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Κόζιν.
  • Ισραηλινός άνδρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμετέχοντες στην γιορτή υπερηφάνειας Gay Pride στην Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον έξι άτομα φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας υπερ-ορθόδοξος εβραίος, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση το 2005. Σοκαριστικές οι εικόνες από την επίθεση

Οικονομία

  • Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα έχουν στις 10 το πρωί της Παρασκευής συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.
  • Νέα δεδομένα στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης ενδέχεται να δημιουργήσουν οι ενστάσεις των θεσμών σχετικά με το συντελεστή 8% της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.
  • Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, οι Περιφερειάρχες της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Κώστα Αγοραστό.

Αθλητισμός

  • Τις βάσεις για δύο ελληνικές προκρίσεις έβαλαν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Europa League. Οι Περιστεριώτες έπειτα από ένα μεστό παιχνίδι στη Στοκχόλμη κατάφεραν να νικήσουν με 3-1 την ΑΪΚ και να ανατρέψουν τα δεδομένα φαβορί και αουτσάιντερ. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει τον... καύσωνα, το αριθμητικό ντεζαβαντάζ (αποβολή Βίτορ στο 2'), την κάκιστη διαιτησία εναντίον του και την αστοχία του σε πολλές ευκαιρίες και τελικά να νικήσει τη Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0 με γκολ του Λούκας στο 83'. Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, «τραγωδία» για τη Σαμπντόρια, μπορούσαν καλύτερα οι Κύπριοι, συνεχίζει να... κοροϊδεύει η Γουέστ Χαμ. Διακοπή από πέτρες στην Αλβανία.
  • Εάν δεχτούμε την ύπαρξη του περίφημου «συνδρόμου της Στοκχόλμης» που εμφανίστηκε το 1973 μετά από μία ληστεία σε τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας, τότε είναι ξεκάθαρο πως ο Ατρόμητος λειτούργησε σε ρόλο θύτη μετατρέποντας την ΑΪΚ σε θύμα που... αναγκάστηκε να τον λατρέψει. Με γκολ των Ναπολεόνι στο 3ο, Μαρσελίνιο στο 15ο και Ούμπιδες με πέναλτι στο 80ό λεπτό, οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Σουηδών με 3-1 (το γκολ στο 70΄ με πέναλτι ο Γκοϊτόμ) στη «Friends Arena» και την επόμενη Πέμπτη ελπίζουν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο.
  • Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπαρτάκ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος» τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό, ενώ είχε απέναντί του μία εχθρική διαιτησία με πολλά λάθη εις βάρος του.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου