Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2015

  • Με την ηχηρή απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής εκδήλωση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την οποία οργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Συνελήφθησαν την Παρασκευή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δύο άνδρες 71 και 29 ετών από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Ατταλη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στο νομό Ευβοίας.
  • Αναχώρησαν απόψε από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά, με τα πλοία «Κνωσός Παλάς» και «Μπλου Οράιζον», οι 212 μετανάστες που είχαν φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της Σητείας από την Τετάρτη.
  • Σύσκεψη αναμένεται να συγκαλέσει την Τετάρτη το πρωί η Περιφέρεια Αττικής με τα συναρμόδια υπουργεία, τον Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ οι οποίες προστρέχουν στους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον χώρο και το κτίριο εντός των ορίων της Περιφέρειας, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής για τους πρόσφυγες που φθάνουν μαζικά από την Τουρκία στην Ελλάδα.
  • Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Γήπεδο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεος, καλεί τους αναγνώστες της η προσκείμενη στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, ιστοσελίδα iskra.gr, με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της. Με δεδομένο το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση ενδέχεται να σηματοδοτήσει την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, εντός ή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ,

Κόσμος

  • Στην υπό τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους προσχωρεί η Τουρκία μετά το σπιράλ βίας στα σύνορά της με την Συρία, εγκρίνοντας τη συμμετοχή μαχητικών της στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και επιτρέποντας τη χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της -περιλαμβανομένης αυτής του Ιντζιρλίκ- από αεροπορικά μέσα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών της περιοχής. Τηλεφωνική επικοινωνία Νταβούτογλου-Στόλτενμπεργκ.
  • Δύο πρώην κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο συνελήφθησαν στο Βέλγιο με την κατηγορία της «συμμετοχής στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας. Οι συλληφθέντες πιστεύεται είναι μέλη ομάδας που στρατολογούσε μαχητές για το μέτωπο της Συρίας.
  • Νεαρός Ρώσος φυσικός που είχε εργαστεί στo κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ο ύποπτος, τον οποίο το περιοδικό αποκαλεί «Ιβάν Α.», είχε εργαστεί μεταξύ 2009-2011 σε ερευνητική μονάδα του ινστιτούτου στη Βαυαρία και πιστεύεται ότι παρέδωσε στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών απόρρητα αποτελέσματα των ερευνών.
  • Στο Ναϊρόμπι της Κένυας έφθασε ο Μπαράκ Ομπάμα για την πρώτη επίσκεψη στην πατρίδα του πατέρα του όντας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρίσκονται συνομιλίες για εμπόριο και επενδύσεις, ζητήματα ασφαλείας και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ ο Ομπάμα πρόκειται να στείλει και ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στους ηγέτες της Αφρικής σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τις διακρίσεις, όπως ο ίδιος δήλωσε στην συχνότητα του BBC.
  • Επτά νεκροί και τουλάχιστον έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε βιομηχανία βεγγαλικών στο Μοντούνιο, έξω από το Μπάρι, στην νότια Ιταλία. Δύο εκ των τραυματιών βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Οικονομία

  • Εστάλη η επιστολή-πρόσκληση προς το ΔΝΤ, ώστε κλιμάκια να έλθουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα. Τα στελέχη της τρόικας αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα εντός του Σαββατοκύριακου και οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Αγκάθι παραμένει το πώς και πού θα γίνονται οι έλεγχοι των στοιχείων.
  • Χαλάρωση των όρων λιτότητας του προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, επιθυμούν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
  • Για την έγκριση από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, ποσού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση Προνοιακών Φορέων που είναι ΝΠΙΔ και που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής (η επιχορήγηση αφορά το α’ εξάμηνο του 2015) ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Θ.Φωτίου αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Αθλητισμός

  • Ο χρόνος για την επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ΑΕΚ μετρά πια αντίστροφα. Το απόγευμα της Παρασκευής ο διεθνής μέσος συμμετείχε σχεδόν σε ολόκληρο το προπονητικό πρόγραμμα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά την έναρξη της φετινής προετοιμασίας.
  • Με τους Λούκας Πέρεθ και Φακούντο Περέϊρα στην λίστα δηλώθηκαν την Παρασκευή οι παίκτες του ΠΑΟΚ που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα δυο προσεχή παιχνίδια με την Σπάρτακ Τρνάβα για το Europa League. Στη λίστα αυτή υπάρχει ως την παραμονή του πρώτου αγώνα, η δυνατότητα αλλαγής ενός μόνο παίκτη. Εν τω μεταξύ, για τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο 21χρονος Δημήτρης Πέλκας.
  • Την καταρχήν συμφωνία της με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Άλφρεντ Φινμπόγκασον ανακοίνωσε επισήμως η Ρεάλ Σοσιεδάδ, προλαβαίνοντας τους Πειραιώτες. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για δανεισμό του 26χρονου Ισλανδού επιθετικού ως το τέλος της σεζόν, με οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης στην Αθήνα, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση. Ο Φινμπόγκασον αναμένεται στην Ελλάδα το Σάββατο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου