Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αρχηγική εμφάνιση από Λαφαζάνη και προαναγγελία κόμματος του «όχι»

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αυτό είναι το «μανιφέστο της δραχμής» - Αρχηγική εμφάνιση από Λαφαζάνη και προαναγγελία κόμματος του «όχι»Αυτό είναι το «μανιφέστο της δραχμής» - Αρχηγική εμφάνιση από Λαφαζάνη και προαναγγελία κόμματος του «όχι»


Εναλλακτική λύση με πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, παρουσίασε ο βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας Iskra, στον Πανελλήνιο, στο Πεδίον του 'Αρεως.
Ο κ. Λαφαζάνης παρουσίασε τους βασικούς άξονες αυτού του σχεδίου και συγκεκριμένα την εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ανασυγκρότηση των στρατηγικών δομών της οικονομίας και των δικτύων, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσω νέου φορολογικού συστήματος, την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και της διαφάνειας στα ΜΜΕ και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος, τονίζοντας πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί καταστροφή.
«Στην πρώτη φάση μετάβασης θα υπάρχουν δυσκολίες, όμως η έξοδος αυτή συνοδευόμενη από προοδευτικές πολιτικές θα οδηγήσει σε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας» πρόσθεσε, προτείνοντας ταυτόχρονα «να ανοίξει άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα».
Αυτό είναι το «μανιφέστο της δραχμής» - Αρχηγική εμφάνιση από Λαφαζάνη και προαναγγελία κόμματος του «όχι»
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως «φωτεινό ορόσημο που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει ή να σβήσει», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση το παραμέρισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΟΧΙ νικήθηκε».
Είπε επίσης ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως το ΟΧΙ ήταν μια εφήμερη λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το ΟΧΙ και η Αριστερή Πλατφόρμα δέχονται ένα συντονισμένο και βρώμικο πόλεμο από τα ξένα διευθυντήρια και την εγχώρια διαπλοκή, προσθέτοντας ότι μέσω του πολέμου στην Αριστερή Πλατφόρμα, «επιδιώκουν να διασύρουν όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να χλευάσουν όλη την αριστερά, και να αμαυρώσουν την εναλλακτική λύση στα μνημόνια και την λιτότητα».
Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την στάση που κράτησαν στην Βουλή, οι βουλευτές και υπουργοί οι οποίοι καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε, επίσης και σε «συντροφικά μαχαιρώματα», τονίζοντας ότι προτιμά να αντιπαρέλθει μεν τις όποιες προσωπικές αναφορές, αλλά και ότι δεν μπορεί να μην απαντήσει στους «ανιστόρητους που λένε ότι υπονομεύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Συνέχισε την ομιλία του θέτοντας τα ρητορικά ερωτήματα αν συνιστά υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση των αντιμνημονιακών αρχών και του προγράμματος του κόμματος καθώς και η εμμονή στις αγωνιστικές παραδόσεις εναντίον της λιτότητας.
Σε ότι δε αφορά τις απόψεις για «υπονόμευση του προέδρου» είπε «υπονομεύουμε τον πρόεδρο εμείς που προτείνουμε ένα δρόμο συμβατό με το πρόγραμμά του κόμματος ή εκείνοι που ανοίγουν τον δρόμο στην μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ;»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι για την μετάλλαξη αυτή η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ταυτόχρονα να διεξαχθεί συζήτηση και όχι ξόρκια και κατηγορίες κατά της Αριστερής Πλατφόρμας που «τόνιζε τα αδιέξοδα της παρατεταμένης και γεμάτης αντιφάσεις διαπραγμάτευσης, διαρκούσης της οποίας, εξαντλούνταν τα αποθεματικά της χώρας».
«Όσο η κυβέρνηση ηρνείτο το ενδεχόμενο εξόδου τόσο γινόταν έρμαιο των δανειστών» πρόσθεσε.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η αποψινή συγκέντρωση έστειλε μήνυμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ «μέσα από την διαφορετικότητα», μήνυμα επανάκαμψης στις αντιμνημονιακές ρίζες του κόμματος και μήνυμα στην κυβέρνηση να «κόψει άμεσα τις διαπραγματεύσεις».
«Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Λαφαζάνης απευθύνοντας ταυτόχρονα μήνυμα συγκρότησης «μετώπου του ΟΧΙ», και συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, καθώς και τις δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις, και τονίζοντας «μέτωπο του ΟΧΙ ώσπου να νικήσει».
Κάνοντας λόγο για μια αναγεννημένη Ελλάδα και παραγωγικά ανασυγκροτημένη «με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό», ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε και την ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής νεολαίας, καθώς «την σκυτάλη, των νεολαιίστικων αγώνων παίρνει τώρα η γενιά του ΟΧΙ».
«Το μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στο έθνος των εργαζομένων και στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και της υποταγής είναι ενεργό», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ίδια εκδήλωση ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι το ρεύμα του ΟΧΙ δεν πρέπει να μείνει «πολιτικά ορφανό, ούτε να αφεθεί στην δημαγωγία της Χρυσής Αυγής».
«Να μπούμε μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου 3, για να αποφευχθεί, μεταξύ άλλων, και η «ιταλοποίηση» της αριστεράς» ανέφερε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, κάνοντας ταυτόχρονα για «βαριά ήττα μιας ορισμένης στρατηγικής» που συνοδεύθηκε στην πορεία και από «εκλογικισμό» και από «κυβερνητισμό» όπου η κυβέρνηση της αριστεράς μετεξελίχθηκε σε αυτοσκοπό «ακόμα και όταν μας φέρνει σε σύγκρουση με τον κόσμο της εργασίας».
Ο κ. Νταβανέλλος είπε ότι το ρεύμα του ΟΧΙ συνιστά βάση ανασυγκρότησης δυνάμεων «και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και στην ριζοσπαστική αριστερά.
«Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει η κυβέρνηση του Μαξίμου που έχει κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν μηνύματα των Ταρίκ Αλί και Σαμίρ Αμίν.
Στην αποψινή εκδήλωση στον Πανελλήνιο, διακρίναμε τους Κ. Ήσυχο, Γ. Μηλιό, Θ. Κατσανέβα, Μ. Κριτσωτάκη, Γ. Γαβρίλη, Γρ. Καλομοίρη, Δ. Χαραλαμπίδου, Δ. Στρατούλη, Π. Σωτήρη, Γ. Τόλιο, Κ. Λαπαβίτσα, Γ. Χαρίση, Ν. Χουντή, Λ. Αμανατίδου, Π. Καλφαγιάννη, Μ. Μπόλαρη, Σ. Λεουτσάκο, Π. Κοσμά, Β. Πριμηκήρη, Ι. Ψαρρέα, Γ. Σταθά, Σ. Παπαδόγιαννη.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου