Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε η διάνοιξη των τριών δασικών δρόμων στις Θίνες Βαρθολομιού

Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2015

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην «καρδιά» του δάσους των Θινών το έργο της διάνοιξης τριών βασικών δρόμων, που θα το ενώσουν με την παραλία των Καλυβίων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής αλλά και στην πυροπροστασία της.
Χθες, στον χώρο των εργασιών βρέθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πηνειού κ.κ. Σπύρος Βασιλείου, Αντώνης Αποστολόπουλος και Νίκος Μαφρέδας, όπου μαζί με τον δασολόγο του δήμου κ. Διονύσιο Κουτσογιάννη και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βαρθολομιού κ. Θεοδόση Κλαμαριά παρουσίασαν το έργο.
Πρώτος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού κ. Αντώνης Αποστολόπουλος είπε: «Το έργο αφορά στη διάνοιξη βασικών οδών μήκους 4.518 μέτρων, με προϋπολογισμό 535.199 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι ο κ.  Ζήσιμος Γκουλούμης με έκπτωση 54,6%, ή 242.850 ευρώ. Το έργο αποτελείται από τρεις κλάδους. Ένας δρόμος από την άσφαλτο προς Παραλία Θινών που συναντά τον δρόμο των Καλυβίων.  Ο άλλος από αγροτική περιοχή των Καλυβίων προς τον δρόμο της παραλίας των Θινών και ο τρίτος προς τη θάλασσα. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και το κυριότερο, γίνεται προσπάθεια για την προστασία του δάσους που είναι το καλύτερο στην περιοχή. Υπάρχει άψογη συνεργασία του δήμου με το Δασαρχείο και ο χρόνος περαίωσης του έργου υπολογίζεται στο τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ.  Σπύρος Βασιλείου είπε: «Έχοντας την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας θα ήθελα να τονίσω πως το έργο αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει γίνει στο δάσος από την ανατολική πλευρά. Οι δρόμοι που διανοίγονται είναι ουσιαστικά και αντιπυρικές ζώνες. Εμείς παραλάβαμε ένα κόσμημα, ένα πλούτο για την περιοχή μας που είναι το δάσος Θινών και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε παλεύουμε σύσσωμη η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο, να φτιάξουμε, να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές εδώ. Ουσιαστικά το έργο ενώνει το δάσος με τον δρόμο των Θινών και τον δρόμο της παραλίας των Καλυβίων. Ήταν απαίτηση όλων των φορέων της πόλης του Βαρθολομιού. Όλοι έχουν την ίδια αγωνία, άρα όλοι μαζί συμπορευόμαστε και ευχόμαστε να περπατήσουμε μαζί και να χαρούμε μαζί αυτό το έργο. Ήμουν και είμαι της λογικής ότι το δάσος είναι κομμάτι δικό μας και όχι μόνο της δημοτικής αρχής. Όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στο δάσος και μέσα στο δάσος. Όταν υπάρχει στο δάσος ζωή αυτό αποτελεί προστασία για το δάσος».
Τέλος, ο δασολόγος του δήμου Πηνειού κ. Σωτήρης Κουτσογιάννης είπε: «Ο δρόμος θα έχει οκτώ μέτρα πλάτος. Τέσσερα μέτρα ο δασικός δρόμος, δύο μέτρα δεξιά ο ποδηλατόδρομος και ένα μέτρο το διαχωριστικό όπου θα φυτευτούν αργότερα φυτά σε δεύτερη μελέτη και ένα μέτρο οι τάφροι. Το έργο αυτό γίνεται για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου