Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Έκλεισε την καριέρα του ως πρωταθλητής ο Περικλής Ιακωβάκης!

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2015
Φινάλε αντάξιο της σπουδαίας καριέρας τους εδωσε το απόγευμα της Κυριακής ο αθλητής της ΑΕ Λεχαινών, Περικλής Ιακωβάκης.Ο 36χρονος σήμερα Περικλής, που ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 14 του με τη Μαίρη Σωτηρακοπούλου και πορεύτηκαν μαζί κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 και την χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 αποχαιρέτησε οριστικά τους στίβους, τερματίζοντας την τελευταία κούρσα της καριέρας του με 51.69 και καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους φίλους του στίβου και πλέον μοιράζεται τον τίτλο του πολυνίκη του θεσμού με τον σφυροβόλο Αλέξανδρο Παπαδημητρίου 
Έχοντας συνειδητοποιήσει το οριστικό αντίο, το οποίο είχε πει ένα μήνα νωρίτερα στο Ηράκλειο, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έδειξε ψύχραιμος, δηλώνοντας ότι στο μυαλό του είναι οι διακοπές του που ξεκινούν από αύριο. 
Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι είχε κλείσει εισιτήρια και δωμάτιο ημερομηνίες που συνέπιπτε με τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπρεπε να τα αλλάξει, δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. 
Ωστόσο, ούτε στην τελευταία του κούρσα παρέλειψε να κάνει κριτική, ομολογώντας ότι ένιωσε λίγο πριν από την εκκίνηση συναισθηματική φόρτιση, η οποία εντάθηκε και από τα λόγια του εκφωνητή του γηπέδου, ο οποίος απαριθμούσε τις επιτυχίες του και τον εξήρε για το ήθος του.
«Ήταν ασυνήθιστο για μένα να μην είμαι συγκεντρωμένος πριν από την κούρσα. Λίγο ο καιρός, λίγο ότι φεύγω διακοπές αύριο, λίγο ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός… Ήταν μία χαλαρή κούρσα. Έκανα αργό πέρασμα», δήλωσε ο Ιακωβάκης ο οποίος πρόσθεσε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του: «Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ασχολούμαι με την επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στην συνέχεια πραγματικά δεν έχω κάτι στο μυαλό μου».
Κλείνοντας, θυμήθηκε το πρώτο του τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1998: «Πρώτος εγώ, δεύτερος Μουμλίδης και τρίτος Παντελίδης. Είμαι ανοικτή εγκυκλοπαίδεια. Ήμουν παιδάκι ούτε είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει… Αφήστε με τώρα εμένα (είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου στη μικτή ζώνη) και αναζητείστε δηλώσεις από κανένα νέο παιδί!» 
Τα αποτελέσματα 400 μ. εμπόδια ανδρών
1. Περικλής Ιακωβάκης (ΑΕ Λεχαινών) 51.69
2. Κωνσταντίνος Κωνσταντής (ΑΟ Φιλοθέης) 52.81
3. Γκιόργκι Καραουλασβίλι (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 53.66
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου