Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2015

  • Στους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την άπνοια, έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα. Κλιματιζόμενοι χώροι ανοιχτοί για το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα;
  • Την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για το κύμα καύσωνα εφιστά με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και αναφέρει λεπτομερώς τις επιπτώσεις στον πληθυσμό από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών.
  • Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, καθώς και η εσωκομματική διαδικασία εφεξής. Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας «έγινε συζήτηση ουσίας, και κατατέθηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις», όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.
  • Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά από σήμερα, Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.
  • Στην ανάγκη να έρθει η Νέα Δημοκρατία πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και να δώσει βάρος στα ζητήματα της ανεργίας των νέων και της εκροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αναφέρθηκαν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, που συνεδρίασαν με επικεφαλής τον Σάκη Ιωαννίδη, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κόσμος

  • Χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων βρήκε σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715 μια οικογένεια από την Φλόριντα που επιδίδεται εδώ και πολλά χρόνια στο κυνήγι θησαυρών. Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και συνολικά 12 μέτρα χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση.
  • Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Από τη σεισμική δόνηση δεν υπήρξαν αναφορές για ζημίες ή τραυματισμούς, ούτε φόβοι για τσουνάμι. Ο σεισμός, ωστόσο, είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών.
  • «Η πολιτική της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα είναι μοιραία, τόσο για την Γερμανία όσο και για την Ευρώπη», προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και υποστηρίζει ότι κατά την Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου οι δύο πολιτικοί δημιούργησαν «ιστορικό ρήγμα» με το παρελθόν.
  • Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε ο διοικητής της Χωροφυλακής στην επαρχία Ματζιγκέρτ (Μαλάζγκιρτ) της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η επίθεση σημειώθηκε σε μία συγκυρία κατά την οποία έχει καταρρεύσει η εκεχειρία της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και ο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, κατά μήκος της μεθορίου, με άλλοθι τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
  • Μία ζώνη ασφαλείας, απαλλαγμένη από τους τζιχαντιστές, επιθυμεί να δημιουργήσει η Αγκυρα στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία. Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να βοηθήσουν στη δημιουργία της ζώνης αυτής, την ώρα που Κούρδοι καταγγέλλουν ότι τουρκικά άρματα μάχης βομβάρδισαν μεθοριακά χωριά υπό κουρδικό έλεγχο στη βόρεια Συρία, κάτι που η Τουρκία το αρνείται.

Οικονομία

  • Καταθέσεις 48 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2014 - Ιουνίου 2015.Συνοπτικά η εκροή καταθέσεων τις 240 ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Ιουνίου 2015 προήλθε κατά 70% από τα νοικοκυριά, κατά 20% από τις επιχειρήσεις και κατά 10% από το Δημόσιο.
  • Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα τρέχοντα μακροοικονομικά στοιχεία θα βρεθούν από σήμερα Τρίτη στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM για την κατάρτιση του νέου προγράμματος της Ελλάδος. Παράλληλα, θα εξετασθούν και όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις αποκρατικοποιήσεις,  τις αγορές προϊόντων, το τραπεζικό σύστημα και το χρέος.
  • Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα όσα αποδίδονται στον Γ.Βαρουφάκη σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 24 Βουλευτές της ΝΔ. Ζητούν από τον Α.Τσίπρα να ενημερώσει την Βουλή αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκρισή του το σχέδιο. Παράλληλα επισημαίνοντας ότι όσα αποδίδονται στον Γ.Βαρουφάκη επισείουν και ποινικές ευθύνες ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα. Καθαρές απαντήσεις από τον Αλ.Τσίπρα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη ζητά και το Ποτάμι.

Αθλητισμός

  • Όπως ήταν αναμενόμενο ΠΑΟΚ και Δημήτρης Πέλκας ανανέωσαν την συνεργασία τους ως το 2018. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση αυτή υπογράφοντας νέο συμβόλαιο συνεργασίας ως τις 30 Ιουνίου του 2018. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου, μάλιστα, φιλοξενείται και ένα μίνι βιογραφικό του 22χρονου ποδοσφαιριστή. Ρατς: «Θα είμαι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στη δεύτερη ομάδα».
  • O προπονητής της Μπριζ, Μισέλ Πρεντόμ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά προβληματίζεται από τις απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών. Ωστόσο, δεν παύει να δηλώνει αισιόδοξος, παρά το κακό ξεκίνημα στο βελγικό πρωτάθλημα.
  • Το μηδέν στην άμυνα είναι ο βασικός στόχος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπριζ στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό όμιλο του Champions League. O Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνη την βελγική ομάδα ενώ τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του. «Θα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα» είπε χαρακτηριστικά. Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Έλληνας τεχνικός. Αισιόδοξοι οι Βέλγοι...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου