Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Έβαλε μπρος τις μηχανές!



ΕΛΑΪΣ UNILEVER
Κανονικά ξεκίνησε από χθες τη λειτουργία του το εργοστάσιο της Ελαΐς Unilever στη Γαστούνη, προσδοκώντας, τη νέα σαιζόν, να παραλάβει 50.000 τόνους βιομηχανικής τομάτας. Παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή της τομάτας καθυστέρησε φέτος λόγω του καιρού, οι αποδώσεις των παραγωγών της Unilever είναι και φέτος αυξημένες, ενώ η ποιότητα της τομάτας ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Σε δηλώσεις της η διευθύντρια του εργοστασίου της Unilever κα. Στέλλα Γεωργανά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συγκομιδή καθυστέρησε λόγω των καιρικών συνθηκών. Η τομάτα δεν ωριμάζει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το προηγούμενο 20ήμερο. Χθες κάναμε αρχή, η τομάτα είναι λίγο σφιχτή και λίγο αγουροπή, καλή όμως, θα μπορούσα να πω πολύ καλή σε ότι αφορά τα ποιοτικά της δεδομένα. Χρειάζεται να ωριμάσει περαιτέρω για να μπορέσει Unilever να καλύψει όλες τις προδιαγραφές των προϊόντων που έχει αυτό το καλοκαίρι. Υπολογίσουμε να πάρουμε πάνω από 50.000 τόνους τομάτα. Αυτό για τη Γαστούνη σημαίνει ότι σταδιακά τα τελευταία πέντε χρόνια αυξάνει κάθε χρόνο 15%. Αυτό σημαίνει πως έχουμε παραγωγές. Παράγουμε πελτέ για τα εργοστάσια μας στην Ευρώπη, τη μισή τομάτα τη δίνουμε εκεί εξαγωγή στα δικά μας εργοστάσια και την άλλη μισή την χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα Pummaro για την Κύπρο και την Ελλάδα. Οι τομάτες είναι πάρα πολύ καλές φέτος, οι αειφόρες πρακτικές που ακολουθήσαμε έχουν φέρει την τομάτα σε ένα σημείο να είναι καλυμμένες σκεπασμένες με το φύλο τους που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε, όλο το χρώμα, τη ζάχαρη, τα brics και όλη την ποιότητα για την οποία και ο γεωργός πληρώνεται και το εργοστάσιο δουλεύει. Οι αποδόσεις φαίνονται πολύ καλύτερες από πέρυσι. Έχουμε εκτιμήσει ότι θα έχουμε κάποια άνοδο στην απόδοση του γεωργού ανά στρέμμα. Η λειτουργία μας εδώ στο εργοστάσιο είναι απρόσκοπτη, δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα τους γεωργούς μας να φέρουν την τομάτα τους. Θα τα λύσει όλα η εταιρία».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου