Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2015

  • Πάνω από τα όρια συναγερμού μετρήθηκε την Τρίτη το όζον σε τέσσερις σταθμούς μέτρησης στην Αττική. Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ κατά τόπους η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Υπάρχει σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα «συντεταγμένα και με σχετική ασφάλεια εκτός της αποτυχημένης νομισματικής ένωσης» και η δημοσιοποίησή του είναι θέμα πολιτικό, αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, αντικρούοντας, όπως αναφέρει, την άποψη ότι «τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει, άρα η μόνη λύση είναι το νέο μνημόνιο».
  • Την ανάγκη να καταδειχθούν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη επεσήμανε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, αφήνοντας αιχμές ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών σαμποτάριζε συνειδητά τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έπρεπε να είχε άγνοια σε τόσο σημαντικά ζητήματα.
  • Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης. Αντίθετα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, τα θέματα παραπέμφθηκαν εσπευσμένως στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές. Κείμενο ρήξης από μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας...
  • Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ποτάμι και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο λόγω της αποφυλάκισης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, ύψους 17,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία, επιχειρώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Πρόκειται για την μαζικότερη απόπειρα εισόδου μέσω της σήραγγας στην Βρετανία τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
  • Περίπου 15.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ελσίνκι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην πολυπολιτισμικότητα, λίγες ημέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε για το θέμα ένας βουλευτής της λαϊκιστικής δεξιάς.
  • Περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε στη Λα Ράμπλα, την τουριστική περιοχή της Βαρκελώνης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τα πυρά τραυματίστηκε ένα άτομο. Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε όταν έπεσαν επάνω του σπασμένα γυαλιά.
  • Ναυάγιο που εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Σουηδίας αναζωπύρωσε προσωρινά την υπόθεση του ρωσικού υποβρυχίου-φάντασμα που κυνηγούσαν χωρίς αποτέλεσμα οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αρχές του περασμένου χειμώνα.
  • Πολιτική στήριξη στην εκστρατεία της Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει το NATO την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, ο οποίος αιτήθηκε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σημείωσε «το χρέος» της Συμμαχίας να εμπλακεί περισσότερο.

Οικονομία

  • Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από την Τετάρτη 29 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα είναι δυνατή  οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών ή από τα ΑΤΜ ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.
  • «Διδάγματα από την ελληνική κρίση για μια σταθερότερη ευρωζώνη», είναι ο τίτλος νέας ειδικής έκθεσης των λεγόμενων 5 σοφών της γερμανικής οικονομίας.
  • Νέες περιπτώσεις αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών στη Σαντορίνη και στη Μύκονο αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αθλητισμός

  • Με δύο τέρματα του Τόμας Ντε Βιντσέντι ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με νίκη 2-1 από τη Δανία επί της Μίντιλαντ στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και βρίσκεται πλέον με το... 1,5 πόδι στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν με 2-0 με τα τέρματα του Αργεντινού στο 30' και στο 33', με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-1 στο 88' με τον Πόουλσεν. Διαβάστε τα αποτελέσματα σε όλα τα ματς...
  • Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο "Απόστολος Νικολαΐδης" την Κλαμπ Μπριζ με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Champions League και απόκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εν όψει της ρεβάνς στο Βέλγιο την άλλη Τετάρτη (5/8). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπό στο 10΄, ο Μπεργκ έχασε πέναλτι στο 34΄ (απέκρουσε ο Μπρουζίς) αλλά ισοφάρισε στο 37΄ με κεφαλιά και ο Καρέλης, με νέο πέναλτι στο 66΄, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ από το 45΄ οι "πράσινοι" έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ με ψήφους δυο υπέρ και μια κατά, αθώωσε την ΑΟ Κέρκυρα για την υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της, όπερ και σημαίνει ότι οι Κερκυραίοι παραμένουν στην Σούπερ Λιγκ. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ είχε κρίνει ότι η μεταβίβαση των μετοχών είναι εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της Κέρκυρας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου