Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ο μετασχηματισμός του Αλέξη, Λαφαζάνης ο πυροσβέστης, οι πλατφόρμες και οι μπαρουφοειδείς προφητείες του Γιάνη

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"

xaikalis
Κι έτσι έγινε κι ο ανασχηματισμός με διορισμούς, συσχετισμούς και αποσχηματισμούς που παραπέμπουν στο σοφό «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Ηρέμησα όμως, Αδέλφια μου Ελληνες, μόλις είδα τον πολλά υποσχόμενο Χαϊκάλη τον επαγγελματία θεατρίνο να υπουργοποιείται. Οταν μάλιστα διάβασα την δήλωσή του πως «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω, σε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Είναι μία πολύ καυτή πατάτα, που θα την πάρω με αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη δροσίσω», αναφώνησα επί τέλους να και ένας που θα δροσίζει πατάτες.
Κατάλαβα πια ότι με αυτόν τον ανασχηματισμό ο Αλέξης θα παίξει το θέατρο με τίτλο, «Πάμε στο Πουθενά». Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ασκέρι του ας πάνε όπου θέλουν, η Ελλάδα με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Κι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε επικίνδυνη περιδίνηση με προοπτική εξόδου από αυτή από ελάχιστη μέχρι μηδενική.
Ξορκίστηκαν κάποιοι πλατφορμαρισμένοι -από το πλατφόρμα- και μπήκαν άλλοι πιο ειδήμονες για να συνεχίσουν την φαρσοκωμωδία διότι σε τελική ανάλυση περί αυτού πρόκειται.
Μ’ έναν ΣΥΡΙΖΑ γεμάτο πλατφόρμες αριστερές, ακροαριστερές, Μαρξιστικές και Λενινιστικές, αναρχικές, αυτονομημένες και δεν συμμαζεύεται, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να τον κόψουν στα δύο, και έπεται η συνέχεια γιατί τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος στις πλατφόρμες, αφού κόβονται σαν καλαμιές όταν φυσήσει ο άνεμος. Αν θα διακινδύνευα μία πρόβλεψη, Αδέλφια μου Ελληνες θα ήταν πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα φαγωθούν ωσεί κύνες μεταξύ τους. Και ήδη η φαγωμάρα άρχισε και θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης.
Από την άλλη μεριά καραδοκούν σαν γύπες από τη Νέα Δημοπρασία και το ΧΑΣΟΚ να αρπάξουν ξανά την εξουσία για να «σώσουν» τη χώρα. Ολοι, μα όλοι, εκ μέρους της χώρας ομιλούν και του ελληνικού λαού και μου θυμίζουν τους Αρχιμανδριτάδες, τους Μητροπολιτάδες και τους Πατριαρχάδες όταν ταυτίζουν τον εαυτό τους με την Εκκλησία. Φοβερό!
Την τελευταία μέρα της θητείας του ως υπουργός έλαχε να πιάσει γιανγκίν και πήγε ο Λαφαζάνης φορώντας σακάκι αλλά χωρίς γραβάτα για να τη σβήσει και λίγο έλλειψε να του βάλουν γιανγκίν στα μπατζάκια του. Τον σάλταραν ολόκληρο υπουργό της Αριστεράς και της Ουτοπίας και του φώναζαν κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι του Καρέα, «τι ήρθες να κάνεις εδώ; Μικροπολιτική; Βγάλε το σακάκι και έλα να βοηθήσεις. Τι είναι αυτό που κάνεις; Μικροπολιτική; Τι θες εδώ; Να σηκωθείς να φύγεις. Αν θέλεις, βγάλε το σακάκι και έλα να βοηθήσεις. Πάρε κουβάδες και έλα», αναγκάζοντας την αριστερή πλατφόρμα να κάνει δεξιά στροφή και να εξαφανιστεί γιατί τα πνεύματα είχαν ανάψει κυριολεκτικά. Εν τω μεταξύ το ίδιο βράδυ ο σύντροφος Αλέξης του πήρε το υπουργείο και απόμεινε ο Λαφαζάνης με την πλατφόρμα. Τι να γίνει κάτι είναι κι αυτό.
Μέσα στο γενικό μπάχαλο, τις φωτιές, τις πλατφόρμες, τις κλειστές τράπεζες, τους ανασχηματισμούς και τα λοιπά του μπάχαλου προέκυψε και η περίπτωση της μητέρας της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, η οποία πήγε στην τράπεζα στην Κρήτη λίγο πριν μανταλώσουν τις τράπεζες και σήκωσε 200 κατ’ άλλους 100 ολόκληρα χιλιάρικα ευρώ βάζοντας σε δεινή θέση την κόρη της, η οποία ορκιζόταν στην κόκκινη γραμμή του σηκωμένου γιακά του Βαρουφάκη ότι δεν είχε ιδέα. Η κυρία υπουργός παραιτήθηκε από υπουργός για λόγους ιδεολογικούς αντιτιθέμενη στην δεξιόστροφη πλατφόρμα του Αλέξη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί κι από την βουλευτική της έδρα. Αλίμονο να παραιτείτο!
Ο Γιάνης με το ένα του ν ανέλαβε και ρόλο προφήτη και μιλώντας στο «CNN» προφήτεψε λόγο προφητικό, όπως ο προφήτης Μαλαχίας, πως «οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν. Το πρόγραμμα θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη αποτυχία όλων των εποχών στη μακροοικονομική διαχείριση». Παρόλα αυτά το ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου