Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Συμπλοκές στο τζαμί Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ

Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2015

Ισραηλινοί συνοριακοί φρουροί απωθούν Παλαιστίνιες γυναίκες στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ισραήλ
Συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστίνιων σημειώθηκαν στο τζαμί Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ, όταν μία ομάδα Εβραίων προσκυνητών εισήλθε στον μουσουλμανικό ναό την Κυριακή, για να τιμήσει την ημέρα μνήμης (Tisha B’av) της καταστροφής του πρώτου και του δεύτερου εβραϊκού ναού κατά την αρχαιότητα. Καθώς οι περίπου 200 εξοργισμένοι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και πυροτεχνήματα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας παρενέβησαν στο εσωτερικό του τζαμιού και απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις πράξεις των ισραηλινών Αρχών, οι οποίες επιτρέπουν «τις προκλητικές επισκέψεις σκληροπυρηνικών Εβραίων στο τζαμί». Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, οι επισκέψεις Εβραίων στο τζαμί Αλ-Ακσα επιτρέπονται, αλλά οι εβραϊκές προσευχές απαγορεύονται στο εσωτερικό του.
Οπως σχολίασε η αστυνομία του Ισραήλ, ορισμένοι νεαροί Παλαιστίνιοι προετοιμάζονταν από το προηγούμενο βράδυ για σύγκρουση με τις Αρχές, καθώς είχαν περάσει τη νύχτα μέσα στο τζαμί, όπου αποθήκευσαν τις πέτρες και τα πυροτεχνήματα μαζί με ξύλινες τάβλες, ώστε να φράξουν τις πόρτες. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αποσταλεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ υπό τον φόβο επεισοδίων, αναγκάσθηκαν να εισβάλουν στον ιερό μουσουλμανικό χώρο, με στόχο να επαναφέρουν την τάξη και να αποτρέψουν περαιτέρω τραυματισμούς. Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ τέσσερις Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Εξάλλου, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ κοντά στο τζαμί Αλ-Ακσά. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν κατά της ισραηλινής αστυνομίας, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος). Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι η αστυνομία του Ισραήλ με την πράξη της να εισέλθει στο τζαμί προκάλεσε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση».
Πηγή: AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου