Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη 23 Ιουλίου, 2015

  • Με 230 θετικές ψήφους υιοθετήθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές (31 εκ των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ) και παρόντες δήλωσαν πέντε.
  • Το λόγο για τον οποίο υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων εξηγεί ο Γιάνης Βαρουφάκης. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του τέως υπουργού Οικονομικών...
  • Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ή να συγκαλύψει τον εκβιασμό που συντελείται υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για μία ακόμη φορά για πραξικόπημα που μετακυλίεται στη Βουλή, αναφορικά με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχει κληθεί να επικυρώσει. «Οι λέξεις εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται. Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζουν την κυβέρνηση, θέλοντας να απελπίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.
  • Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το βράδυ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία μετά τις 2 τα ξημερώματα. Παρακολουθήστε ζωντανά.
  • Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και αυτά δεν ήταν τα μόνο επιθετικά λόγια προς την Αντιπολίτευση. Παρόλα αυτά όμως απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της ΝΔ τους κάλεσε: «Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα».

Κόσμος

  • Περίπου 5.000 Πορτογάλοι διαδήλωσαν την Τετάρτη μπροστά στο Κοινοβούλιο της Λισαβώνας για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας και αλλαγή κυβέρνησης, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
  • Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα στο νησί Ουτόγια, μία έκθεση αφιερωμένη στο μακελειό με τα 77 θύματα που προκάλεσε ο Άντερς Μπρέιβικ διχάζει. Αρκετοί φοβούνται ότι θα γίνει τόπος συνάντησης ακροδεξιών.
  • Οι αυτονομιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική Τουρκία, κάνοντας λόγο για αντίποινα στην πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με «σφραγίδα» της ISIS που συγκλόνισε το Σουρούτς. Το μακελειό στην τουρκική μεθόριο γιγάντωσε την οργή των Κούρδων της Τουρκίας κατά της κυβέρνησης και του Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους επί μακρόν κατηγορούν ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» ή ακόμη και στηρίζουν συγκεκαλυμμένα τη μάχη των τζιχαντιστών κατά των Κούρδων της Συρίας.
  • Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ έπειτα από νέες πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν υπουργούς και τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.
  • Πράκτορες των ισπανικών υπηρεσιών πληροφοριών βρίσκονται στη Συρία και προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη των τριών δημοσιογράφων που εξαφανίστηκαν στις 12 Ιουλίου ενώ βρίσκονταν στην περιοχή του Χαλεπιού. Δεν υπάρχει επί του παρόντος ανάληψη ευθύνης για την εξαφάνιση, δήλωσε σε ενημέρωση του Τύπου ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο. Η Μαδρίτη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αποφεύγει επισήμως μέχρι στιγμής να κάνει λόγο για απαγωγή.

Οικονομία

  • Σήμερα είναι η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τη φημολογία δεν απαιτούνται νέα προαπαιτούμενα. Επανέλαβαν ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου, και στο διάστημα αυτό αναμένονται νομοθετήματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία.
  • «Μην κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση της Αριστεράς» περί υπουργών που πιστεύουν ή όχι σε ό,τι ψηφίζουν, είπε ο Ευ.Τσακαλώτος, ξεκινώντας την ομιλία με δριμεία επίθεση στην Αντιπολίτευση. Καθησύχασε απολύτως σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας, αλλά και περί νέου πακέτου προαπαιτούμενων με πρόωρες συντάξεις και φορολογία αγροτών. Δεν υπάρχει κακή και καλή φάση διαπραγμάτευσης, είπε, προειδοποιώντας «μην επενδύετε στο διαχωρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσετε».
  • Οι δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Σχέδιο Γιούνκερ, καθώς και οι πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν για αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης του προηγούμενου ΕΣΠΑ (2007-2013) στο 100%, και της προκαταβολής για το τρέχον πρόγραμμα (2007-2014), συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Β.Ντομπρόβσκις, και την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κ.Κρέτσου.

Αθλητισμός

  • Στα αμυντικά λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την Ουντινέζε στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου, μετά την ήττα με 2-1 από τους Ιταλούς. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι περιμένει να δει διαφορετική εικόνα από τους παίκτες του στα δύο σημαντικά ματς με την Κλαμπ Μπριζ για τα προκριματικά του Champions League, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.
  • Μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με προβλήματα στην αμυντική και ανασταλτική λειτουργία του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από την Ουντινέζε σε φιλικό αγώνα στο "Απόστολος Νικολαΐδης", σε ένα δυνατό παιχνίδι που αποτέλεσε γενική δοκιμή πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε 3-2 από την πιο έτοιμη και γηπεδούχο Φίτεσε σε φιλική αναμέτρηση στο Άρνεμ. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 19΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου, αλλά τους «πρόδωσε» η έλλειψη διάρκεια στην άμυνα, με τους Ολλανδούς να γράφουν στο 58΄ το 3-1 (36΄ πεν. Μπράουν, 40΄, 58΄ Ράσικα). Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να μειώσει στο 90΄ με τον Τσοκάνη.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου