Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2015

  • Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος την Πέμπτη, ενώ το επόμενο διήμερο η θερμοκρασία ενδέχεται να ανέβει περισσότερο σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ατμόσφαιρα, κυρίως στην Αττική, είναι αποπνικτική, εξαιτίας της υγρασίας αλλά και της άπνοιας. Μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.
  • Τραγικό θάνατο βρήκε η 48χρονη κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία έπεσε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ερμού 55, πραγματοποιώντας άλμα στο κενό από το μπαλκόνι του πολιτικού γραφείου του πατέρα της.
  • Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου.
  • Προφυλακιστέα, με την σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Ναυπλίου, κρίθηκε μετά την απολογία της η 38χρονη, η οποία κατηγορείται για τον φόνο του συζύγου της, που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κοιλάδα της Αργολίδας.
  • Τον δρόμο για την αστική δίωξη μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών επιχειρεί να ανοίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσαν την Τετάρτη, οι οποίοι εισηγούνται να θεσμοθετηθεί «μία ειδική, σύντομη, ασφαλής και δίκαιη διαδικασία διεκδίκησης και αναγκαστικής είσπραξης αστικών αποζημιώσεων από μέλη κυβέρνησης και υφυπουργούς όταν η ζημία του Δημοσίου προήλθε από δόλο».

Κόσμος

  • «Καγκελάριος» για 13 λεπτά έγινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προεδρεύοντας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, καθώς η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε διακοπές.
  • Η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που συζητήθηκε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο θα αναλάμβανε να δικάσει τους υπεύθυνους για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία.
  • Οργή έχει προκαλέσει η εκτέλεση του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του 13χρονου Σέσιλ και η βαρβαρότητα της πράξης. Ο κυνηγός που το σκότωσε -ένας αμερικάνος οδοντίατρος- το παρέσυρε πρώτα εκτός προστατευμένης ζώνης, με τη βοήθεια δύο ντόπιων. Έντονες οι αντιδράσεις στα social media.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν που βρίσκεται κοντά στη Μαδαγασκάρη, στον Ινδικό Ωκεανό. Ερευνητές σημειώνουν, πάντως, ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι πρόκειται για τα συντρίμμια της πτήσης MH370. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν πολύ δυτικότερα από την περιοχή των ερευνών για τη χαμένη -εδώ και πάνω από έναν χρόνο- πτήση.
  • Νεκρός είναι ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε επίσημη ανακοίνωσή του το αφγανικό προεδρικό μέγαρο. Αν και από το στρατόπεδο των Ταλιμπάν δεν επιβεβαιώνεται η είδηση, η αφγανική κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι ο μουλά Ομάρ πέθανε πριν από δύο χρόνια. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως οι πληροφορίες είναι «αξιόπιστες».

Οικονομία

  • Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
  • Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα ανοιχτά θέματα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο κ. Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνάντησης μετέβη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίστηκαν χωρίς προβλήματα.
  • Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν θα ανοίξει την Πέμπτη και ενδεχομένως ούτε την Παρασκευή, λόγω τεχνικών θεμάτων που σχετίζονται με τις τράπεζες, δήλωσε εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Τβέντε με 2-1 σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που διεξήχθη στο Έρμελο της Ολλανδίας. Για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν οι Φορτούνης στο 29΄ και Πάρντο στο 45΄ ενώ για τους Ολλανδούς μείωσε ο Ζίγιετς (77΄). Το Σάββατο οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό την Φέγενορντ. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση των νταμπλούχων Ελλάδας σε όσο φιλικά έχουν παίξει μέχρι στιγμής.
  • Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 1-0 της Χάποελ Ιερουσαλήμ σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Πολωνία, όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της η Ένωση. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήλεγξε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, καθώς η πίεση από ψηλά εμπόδισε την αντίπαλη ομάδα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ο Γκάλο, έπειτα από όμορφη ενέργεια του Γροντή.
  • Ως έναν αντίπαλο ποιοτικό και αρκετά δύσκολο χαρακτήρισε την ΑΙΚ Στοκχόλμης, την οποία η ομάδα του θα αντιμετωπίσει αύριο στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου στο Europa League, ο τεχνικός του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου. Ωστόσο, δεν έκρυψε πως και η δική του ομάδα, διαθέτει ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά και εμπειρία για να παίξει στα ίσια την πρόκριση με τους Σουηδούς.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου