Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Οργή έχει προκαλέσει η εκτέλεση του λιονταριού Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε

Να ένας μορφωμένος "μαλά..." που έκανε "μεγάλο" κατόρθωμα

Αρκετοί αναγνώστες μας θέλουν να πάνε στην Μινεσότα και να "καπελώσουν" το "βλήμα"
Ο Τζ. Πάλμερ πλήρωσε 50.000 δολάρια για να κυνηγήσει το λιοντάρι
 Οργή έχει προκαλέσει η εκτέλεση του λιονταριού Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΟΡΓΗΣ

Συγγνώμη από τους ασθενείς του ζητά τώρα ο δολοφόνος του Σέσιλ

Συγγνώμη ζητά τώρα από τους ασθενείς του ο Αμερικανός οδοντίατρος για την αναστάτωση που προκάλεσε το κύμα οργής από την δολοφονία του εμβληματικού λιονταριού της Ζιμπάμπουε.

Συγγνώμη από τους ασθενείς του ζητά τώρα ο δολοφόνος του Σέσιλ
Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι ο Ουόλτερ Πάλμερ σκότωσε την Σεσίλ, το πιο διάσημο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, το οδοντιατρείο του παραμένει κλειστό.
Σε ανοικτή επιστολή προς τους «πολύτιμους» ασθενείς του, ο Πάλμερ αναφέρει πως βρίσκεται στις ειδήσεις «για λόγους που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το επάγγελμά μου ή με την φροντίδα που σας παρέχω».

Στην επιστολή του περιγράφει τον εαυτό του ως «δια βίου κυνηγό» ο οποίος σπάνια συζητούσε αυτό του το πάθος με τους ασθενείς του καθώς πρόκειται για ένα «διχαστικό και συναισθηματικά φορτισμένο θέμα».

Την ίδια στιγμή, στη Ζιμπάμπουε, οι δύο συνεργάτες του Αμερικανού οδοντιάτρου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για δύο τοπικούς κυνηγούς, τον Theo Bronkhors και τον Honest Ndlovu, οι οποίοι έναντι αμοιβής βοήθησαν τον Πάλμερ να παρασύρει τον Σεσίλ έξω από το πάρκο στο οποίο ζούσε -κι εκεί τον σκότωσαν.
Συγγνώμη από τους ασθενείς του ζητά τώρα ο δολοφόνος του Σέσιλ

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινές που αγγίζουν τα 15 χρόνια κάθειρξης, καθώς το συγκεκριμένο ζώο ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο και αποτελούσε σημαντική τουριστική ατραξιόν για τους επισκέπτες της περιοχής.
<p>  Ο ένας από τους δύο ντόπιους κυνηγούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του διάσημου λιονταριού. </p>
Ο ένας από τους δύο ντόπιους κυνηγούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του διάσημου λιονταριού. 
Όσο για το αν η δολοφονία του ήταν παράνομη, ο Πάλμερ επιμένει ότι δεν ήταν. «Δεν είχα ιδέα ότι το λιοντάρι που σκότωσα ήταν δημοφιλές και αγαπητό στους ντόπιους. Βασίστηκα στους οδηγούς μου, πως όλα ήταν νόμιμα. Και πάλι, μετανιώνω βαθιά που η αγάπη μου για ένα χόμπι που εξασκώ νόμιμα και βάσει όλων των προδιαγραφών, είχε ως αποτέλεσμα να πάρω τη ζωή αυτού του λιονταριού» δηλώνει.

Η απολογία του Πάλμερ ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει τους φιλόζωους ανά την υφήλιο, οι οποίοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει ομάδες υποστήριξης για τον Σεσίλ και καταδίκης του Αμερικανού οδοντιάτρου. 

Στο στόχαστρο και η Μία Φάροου 
Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ώρες την οργή πολλών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε και η κίνηση της διάσημης ηθοποιού Μία Φάροου να δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Twitter τη διεύθυνση του οδοντιατρείου του... καταζητούμενου πλέον κυνηγού. Πολλοί κατηγορούν την γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα ηθοποιό ότι το παράκανε, υποκινώντας με τον τρόπο αυτό ταραγμένα μυαλά να προκαλέσουν κακό στον δολοφόνου του Σέσιλ. 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου