Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Eνισχυμένη βγήκε η κυβέρνηση απ΄ την ψηφοφορία και «ναι»- έκπληξη από τον Βαρουφάκη

Οριακά ενισχυμένη βγαίνει η κυβέρνηση από την ψηφοφορία στη Βουλή επί του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων. Βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα στο πρώτο πακέτο των μέτρων είχαν επιλέξει το «όχι» ή το «παρών» αυτή τη φορά διαφοροποίησαν τη στάση τους ψηφίζοντας είτε άρθρα, είτε επί της αρχής το νομοσχέδιο, είτε επιλέγοντας το «παρών» αντί του «όχι».
Ωστόσο, νέα έκπληξη αποτέλεσε η θετική, αυτή τη φορά, ψήφος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που την περασμένη εβδομάδα είχε συνταχθεί με το «όχι».
Το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων υπερψηφίσθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα της Πέμπτης με 230 «ναι» έναντι 63 «όχι» και 5 «παρών».
Το στοίχημα για την κυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα ήταν να περιορισθούν οι απώλειες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες απειλούν σοβαρά την ενότητα του κόμματος.

Αναλυτικά, ψήφισαν «όχι»: Αγλαΐα Κυρίτση (Επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄Αθηνών), Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθηνών), Δημήτρης Στρατούλης (Β΄Αθηνών), Κώστας Ησυχος (Β΄Αθηνών), Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδος), Κων/νος Ζαχαρίας (Αρκαδίας) -Ψήφισε «όχι» και «παρών» στο άρθρο 2, Ελένη Σωτηρίου (Αττικής), Βασίλειος Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας), Αθανάσιος Σκούμας (Βοιωτίας), Θωμάς Κώτσιας (Ευρυτανίας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Μιχαήλ Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α΄Θεσσαλονίκης), Ιωάννα Γαϊτάνη (Α΄Θεσσαλονίκης), Ευαγγελία Αμμανατίδου (Β΄Θεσσαλονίκης), Ηλίας Ιωαννίδης (Καβάλας), Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς), Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης), Ευγενία Ουζουνίδου (Κοζάνης), Ιωάννης Ζερδελής (Λέσβου), Κωνσταντίνος Δελημήτρος (Μαγνησίας), Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας), Ελένη Ψαρέα (Μεσσηνίας), Στάθης Λεουτσάκος (Α΄Πειραιώς), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄Πειραιώς), Ζήσης Ζάννας (Πιερίας), Βασίλειος Κυριακάκης (Φθιώτιδος).

«Παρών» ψήφισαν: Ηρώ Διώτη (Λαρίσης), Βασιλική Λέβα (Φθιώτιδας), Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης (Λασιθίου), Κασιμάτη Νίνα, Τζήκα Δανάη (Μαγνησίας) και Αλεξάνδρα Τσανάκα (Καβάλας) ψήφισε «όχι», «παρών» στο 2ο άρθρο.

Βαρουφάκης: Γιατί ψήφισα «ναι»
Εξήγηση για τη στάση του στην ψηφοφορία της Πέμπτης , κατά την οποία διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του.
«Στόχος μου είναι, παρά την θεμελιώδη διαφωνία μου όσον αφορά τους μετά το Δημοψήφισμα χειρισμούς μας, η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, κι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σήμερα λοιπόν ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις» σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στο Press Project.
Ωστόσο επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει.
«Την δίνω όμως (την ψήφο) στους συντρόφους μου με την ελπίδα να κερδίσουν χρόνο ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι, να σχεδιάσουμε την νέα αντίσταση στον αυταρχισμό, στον μισανθρωπισμό, και στην υποκινούμενη επιτάχυνση και εμβάθυνση της κρίσης» καταλήγει.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου