Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2015

  • Την ιδρυτική διακήρυξη πολιτική κίνησης υπό τον τίτλο «Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον» έδωσαν στη δημοσιότητα 19 προσωπικότητες του δημόσιου βίου, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Θόδωρος Καρούνος, Γιώργος Ντόλιος, Χρήστος Μπούρας κ.ά.
  • «Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στην Ερμούπολη, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι ενάντια «στο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα».
  • Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της εφημερίδας «Αυγή», με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου και το οποίο διατύπωνε κριτική στους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
  • Διήμερη επίσκεψη σε Κομοτηνή και Ξάνθη πραγματοποιεί από το Σάββατο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, με αφορμή το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα του πρώην βουλευτή της μειονότητας, Αχμέτ Σαδίκ.
  • «Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Για τους διαφωνούντες εντός ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής».

Κόσμος

  • Περισσότεροι από 1.300 μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και τη Συρία, έφτασαν το Σάββατο στη Σικελία αφού διασώθηκαν στη Μεσόγειο από δύο πλοία, ένα νορβηγικό και ένα ιρλανδικό.
  • Κατασκήνωση που έχει στηθεί για να βρουν καταφύγιο εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες στη Δρέσδη έγινε το σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών του NPD και αντιδιαδήλωσης υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων, με τρεις τραυματίες. Η ένταση γύρω από το σημείο ήταν απτή τις τελευταίες ημέρες, με στόχο ακόμη και μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην πόλη Φρανκφούρτη αν ντερ Όντερ, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου.
  • Τουρκικά μαχητικά έπληξαν και θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ενώ συνεχίζονται οι επιδρομές κατά της ISIS στη βόρεια Συρία με στόχο δημιουργία «ζώνης ασφαλείας». Τα πλήγματα συνοδεύονται από «σκούπες» στο εσωτερικό εναντίον ομάδων «ένοπλου αγώνα» -συμπαθούντες της ISIS, Κούρδους και ακροαριστερούς. «Δεν έχει πλέον νόημα η εκεχειρία» λέει το PKK, ξεθάβοντας το τσεκούρι του πολέμου.
  • Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε δημοτική πισίνα, που ήταν γεμάτη κόσμο στο βόρειο Ιράκ. Οι επιθέσεις που έγιναν στην πόλη Τουζ Χουρμάτου είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 45 άνθρωποι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν σιίτες, μέλη της μειονότητας των Τουρκμένων.
  • Με αντλίες νερού και δακρυγόνα επιχείρησε η τουρκική αστυνομία να διαλύσει τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το βόρειο Ιράκ. Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί πορεία στην Κωνσταντινούπολη, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή.

Οικονομία

  • Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν στα τεχνικά κλιμάκια οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν το βράδυ του Σαββάτου πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα καθυστερήσουν να έρθουν στην Αθήνα για δύο ή τρεις ημέρες, διευκρινίζοντας όμως πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικούς και όχι σε πολιτικούς ή διπλωματικούς λόγους.
  • Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πλέον εκτός συζήτησης δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa o αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
  • Ως το τέλος του έτους σχεδιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος να έχει πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα με τα τεστ αντοχής (stress tests) και να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Αθλητισμός

  • Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως ο Άλφλεντ Φινμπόγκασον, με τους «ερυθρόλευκους» ανακοινώνουν την απόκτηση του Ισλανδού. Ο 26χρονος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε με την ομάδα του Πειραιά.
  • Χωρίς τον Μιγκέλ Κορδέρο θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο αυριανό φιλικό (12:00) με την Κορόνα Κιέλτσε. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στη γάμπα και δεν ακολούθησε το σημερινό πρόγραμμα, ενώ δεν υπολογίζεται από τον Τραϊανό Δέλλα για την αναμέτρηση με τους Πολωνούς.
  • «Ελλάδα» δείχνει η προϊστορία της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει θετικό «πρόσημο» με Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο, ενώ με το Βέλγιο είναι μοιρασμένα τα αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου