Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2015

  • Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Εύβοια, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στη Ρόδο η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Απόλλωνας. Οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, καίνε όμως πυκνό δάσος. Στην Ατταλή Ψαχνών της Εύβοιας εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μακρυκάππα.
  • Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από πολλά τραπεζικά υποκαταστήματα, καθώς οι πολίτες μπορούν να κάνουν ανάληψη έως 300 ευρώ, τα ποσό όλης της εβδομάδας. Από την επόμενη εβδομάδα, θα μπορεί να γίνει αθροιστική ανάληψη έως 420 ευρώ.
  • Αύριο Παρασκευή ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS).
  • Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σαμοθράκης.
  • Με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας Iskra, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 20.00, στον Πανελλήνιο, στο Πεδίον του Αρεως, πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Το «Όχι» δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε!» και ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κόσμος

  • Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν ένας 58χρονος άνοιξε πυρ μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.
  • Για την Κένυα αναχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι το πρώτο ταξίδι που κάνει στην πατρίδα του πατέρα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα πρόκειται να επισκεφθεί διάφορες χώρες της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης και της Αιθιοπίας.
  • «Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή και να μην είναι μόνο μια δασκάλα με μπλε και κόκκινο μολύβι στο χέρι, η οποία λέει τι είναι σωστό και τί δεν είναι» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο Tg5.
  • Στο «κόκκινο» η ένταση στην συροτουρκική μεθόριο με την τουρκικό στρατό να εμπλέκεται για πρώτη φορά σε ένοπλη σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος. Ο θάνατος Τούρκου υπαξιωματικού από πυρά προερχόμενα από το συριακό έδαφος πυροδότησε σε αντίποινα βομβαρδισμό της περιοχής που οδήγησε στο θάνατο ενός τζιχαντιστή, ενώ χτυπήθηκαν και τρία οχήματα της ISIS.
  • Τα αποτελέσματα της νεκροψίας στην σορό της Σάρα Μπλαντ παραπέμπουν σε αυτοκτονία της 28χρονης Αφροαμερικανής, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο βοηθός εισαγγελέας Γουόρεν Ντιπράαμ σημειώνοντας πως η κομητεία Γουόλερ του Τέξας δεν έχει ζητήσει και δεν σκοπεύσει να ζητήσει τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης -όπως απαιτούν οι συγγενείς και φίλοι της Μπλαντ επιμένοντας ότι δεν θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Οικονομία

  • Προβληματισμός επικρατεί για το πώς θα καθορίζεται πλέον η εμπορική αξία του εκάστοτε ακινήτου, ήτοι η αξία στην βάση της οποίας με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αυτό θα βγαίνει σε πλειστηριασμό.
  • Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το πότε θα έλθει στην Ελλάδα το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και με το ποια θα είναι η εμπλοκή του στο νέο πρόγραμμα. Ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε πως η Ντέλια Βελκουλέσκου θα αντικαταστήσει τον Ρίσι Γκογιάλ, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πως τα στελέχη του Ταμείου θα αφιχθούν στην Αθήνα.
  • «Αντιμετωπίζουμε πλήρως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας» τόνισε ο υπουργός Γ.Κατρούγκαλος, μετά τις συναντήσεις του με οργανώσεις εργοδοτών και τη ΓΣΕΕ. Τις επαφές αυτές ενέταξε στο στάδιο προετοιμασίας για τη «δύσκολη διαπραγμάτευση» με τους δανειστές για τα εργασιακά, αλλά και στην προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται «να υπερασπιστούμε ότι μπορούμε από τα εργασιακά δικαιώματα» με την εφαρμογή της όποιας -«λειψής και κουτσουρεμένης»- νομιμότητας έχει απομείνει.

Αθλητισμός

  • Η ΑΪΚ Στοκχόλμης θα είναι οριστικά η αντίπαλος του Ατρομήτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η σουηδική ομάδα νίκησε στην Αρμενία 2-0 την Σιράκ, στον αγώνα ρεβάνς του 2ου προκριματικού, και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Τη Σπαρτάκ Τρνάβα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους απ' την Τούμπα κόντρα στους Σλοβάκους που απέκλεισαν την Λίνφιλντ.
  • Εκδικάστηκε την Πέμπτη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ η υπόθεση της Κέρκυρας, που κατηγορείται για εικονική μεταβίβαση μετοχών. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί το αργότερο ως την Παρασκευή (24/7), ενώ η ομάδα του Ιονίου κινδυνεύει με υποβιβασμό μετά το πόρισμα της ΕΕΑ.
  • Αυτή τη φορά μπορεί να μην σκόραρε, όμως, δημιουργικά ήταν καλός. Αντίθετα, αν και δεν δέχτηκε γκολ (όπως στο 3-2 από τη Φενέρ), στην άμυνα ήταν προβληματικός. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 απέναντι στην Αντάλιασπορ στο «Sports Complex Stadium», ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο «Afyon Cup».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου