Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2015

  • Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά από σήμερα, Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.
  • Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες θα διαθέσει από σήμερα, Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα.
  • Εξελίξεις δρομολογούνται με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παγίωση του ρήγματος που προέκυψε στο κυβερνών κόμμα στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή. Λάδι στη φωτιά ρίχνει η εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας την ίδια ημέρα με ομιλητή τον Π.Λαφαζάνη και θέμα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε...».
  • Δύο ληστές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Μενίδι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ συνελήφθη ο ένας. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών σημειώθηκε στις 9:40 το βράδυ της Κυριακής με επίκεντρο την περιοχή της Ιερισσού, 90 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης, και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Κόσμος

  • Ο κίνδυνος επιστροφής της 30ετούς αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας και PKK ξεπηδά μέσα από τις επιθέσεις κατά στρατιωτών και τους βομβαρδισμούς βάσεων των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ. Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα θανάσιμη ενέδρα κατά ανδρών της χωροφυλακής, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις πλήττουν εκ νέου την Κυριακή με F-16 θέσεις των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ έχοντας βάλει ταυτόχρονα στο στόχαστρο θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Έκτάκτως συνεδριάζει το ΝΑΤΟ την Τρίτη κατόπιν τουρκικού αιτήματος.
  • Ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρά τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις που έχουν προκαλέσει την οργή των αντιπάλων του, καταδεικνύουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή. Το πρώτο σημαντικό γεγονός των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα είναι η τηλεοπτική μάχη της 6ης Αυγούστου όπου θα συμμετάσχουν οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι.
  • Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Λόρδων Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ παραιτήθηκε την Κυριακή από την θέση του και θα βρεθεί στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας, αφότου η βρετανική ταμπλόιντ Sun έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ημίγυμνος να κάνει χρήση κοκαΐνης σε πάρτι στο οποίο συμμετέχουν και ιερόδουλες.
  • Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στην είσοδο ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και ξένοι διπλωμάτες. Τουλάχιστον 13 νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ που επιδιώκει με αίμα και βία την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση σομαλικής κυβέρνησης.
  • Με μία παθιασμένη ομιλία, φορτισμένη με τη δική του υπερηφάνεια για την αφρικανική του κληρονομιά, ολοκλήρωσε το ταξίδι της επιστροφής του στα πάτρια εδάφη ο Μπαράκ Ομπάμα. «Είμαι ο πρώτος Κενυάτης-Αμερικανός που γίνομαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε μέσα σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο στο Ναϊρόμπι την Κυριακή, χρησιμοποιώντας το παράδειγμά του για να πείσει ότι «ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχει κανείς» ακόμη και στις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Οικονομία

  • Απέρριψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές, οι οποίοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς για αγορά μετοχών. Κατά συνέπεια, η επαναλειτουργία του ΧΑ θα γίνει με περιορισμούς για σχεδόν μία εβδομάδα και μετά θα εκτιμηθεί και πάλι η κατάσταση.
  • Αύριο Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM για το νέο τριετές πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά και οι συζητήσεις για τις νέες δανειακές συμβάσεις που θα συνομολογήσει η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).  
  • Το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, μπορεί όμως να ανοίξει εκ νέου την Τρίτη, έπειτα από ένα μήνα που παραμένει κλειστό, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Reuters.

Αθλητισμός

  • Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα Σλοβακίας υπέστη η Σπαρτάκ Τρνάβα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League δεν άντεξε στην έδρα της Ντουνάισκα Στρέντα και «έπεσε» με το τελικό 2-1, ενόψει της αναμέτρησης της Τούμπας (30/7).
  • Ο Ρώσος, πρώην ποδοσφαιριστής, Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι Μπριζ στη Λεωφόρο στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Βοηθοί του θα είναι οι Γκολούμπεφ και Γκαβρίλιν και τέταρτος ο Φεντότοφ.
  • Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η προσεχής αντίπαλος του Ατρομήτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ΑΙΚ Στοκχόλμης, συνέτριψε την Ελφσμποργκ με 4-2 για την 17η αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου