Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κουάλα Λουμπούρ:Σχεδόν βέβαιο πως τα συντρίμμια ανήκουν στο Boeing 777

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον έλεγχο των ευρημάτων στο νησί Ρεϊνιόν
Κουάλα Λουμπούρ:Σχεδόν βέβαιο πως τα συντρίμμια ανήκουν στο Boeing 777
Κουάλα Λουμπούρ 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο Boeing 777 της Malaysia Airlines.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.
Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.
Την ίδια ώρα «πρόωρες» χαρακτήρισε η Malaysia Airlines τις εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο Boeing.
Ειδικοί ερευνητές εξετάζουν τα συντρίμμια, τα οποία βρίσκονταν εδώ και κάποιο διάστημα στο νερό, προκειμένου να βρουν την προέλευσή τους.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι «προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες» για το ενδεχόμενο τα συντρίμμια να ανήκουν στην πτήση MH370. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις».
Η ανακάλυψη του μυστηριώδους ευρήματος που μοιάζει με ένα κομμάτι πτερυγίου αεροπλάνου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για πιθανή σχέση με την εξαφάνιση του Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.
«Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια» ανακοίνωσε η Malaysia Airlines προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις «αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσει» αν τα συντρίμμια αυτά προέρχονται ή όχι από το Boeing του στόλου της.
Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Ντάτο Σρι Λίου Τιονγκ Λάι, είχε δηλώσει από τη Νέα Υόρκη ότι έστειλε ειδική ομάδα για να διενεργήσει επιτόπια έρευνα στη Ρεϊνιόν. «Θα πρέπει να ελεγχθούν τα συντρίμμια πριν επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στην πτήση MH370», πρόσθεσε, δίνοντας ελπίδες για την ταυτοποίηση των ευρημάτων το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με το Associated Press, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι αυτό είναι από το ίδιο μοντέλο, όπως αυτός της μοιραίας πτήσης και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερό ενός Boeing 777.
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, όπως είπε το Reuters, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) είπε ότι το κομμάτι δεν είχε ταυτοποιηθεί, ούτε ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκε είτε σε Boeing 777 είτε στην πτήση MH370. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα, είπε ότι η υπηρεσία συνεργαζόταν με Μαλαισιανούς και Αυστραλούς συναδέλφους, καθώς και με δικαστικές αρχές.
Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για τον καθαρισμό της ακτής.
Επί του παρόντος, ουδεμία εκδοχή θεωρείται επικρατέστερη για τους ειδικούς του ερευνητικού τμήματος της γαλλικής αστυνομίας των αερομεταφορών που αναζητούν κυρίως πληροφορίες, όπως έναν αύξοντα αριθμό, οι οποίες θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντριμμιών.
«Είναι πάρα πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα. Προς το παρόν, θα πρέπει να εξακριβωθεί σε ποιο τύπο αεροσκάφους μπορεί να ανήκουν τα συντρίμμια. Όταν θα το έχουμε εξακριβώσει, θα είναι δυνατόν να προσδιορίσουμε την εταιρία»  δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα
Η Αυστραλία, που συντονίζει τις διεθνείς έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του Μπόινγκ, συμμετέχει στη γαλλική έρευνα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου