Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού

Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2015

Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν ουκρανούς στρατιώτες σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Πηγή:(ΕΡΑ)
Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού
Τα αμερικανικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού αργότερα φέτος, επεκτείνοντας τη σημερινή αποστολή τους, η οποία περιοριζόταν μέχρι τώρα στην καθοδήγηση των μονάδων της εθνικής φρουράς της χώρας, ανέφερε σήμερα Σάββατο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος της μακρόχρονης αμυντικής συνεργασίας μας με τις ουκρανικές δυνάμεις και θα λάβει χώρα έπειτα από πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό το επιπλέον πρόγραμμα αυξάνει τη συνολική βοήθειά μας στην Ουκρανία για θέματα ασφαλείας στα 244 εκατομμύρια δολάρια από το 2014», ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο αντιπτέραρχος και διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη Μπεν Χότζες είχε δηλώσει πως αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν την επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης ώστε να συμπεριληφθεί ο τακτικός ουκρανικός στρατός.
Ο Τόνερ πρόσθεσε πως δεν έχει να ανακοινώσει τίποτε σχετικά με την προμήθεια νέων, θανατηφόρων όπλων προς την Ουκρανία και πως η έμφαση θα δοθεί στη χορήγηση μη θανατηφόρας βοήθειας. «Δεν υπάρχει σχέδιο να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.
Παράλληλα δήλωσε πως η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στην δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η εκπαίδευση που θα δοθεί στον τακτικό ουκρανικό στρατό θα είναι παρόμοια με αυτή που δινόταν στις δυνάμεις της εθνικής φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου