Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το NATO αλληλέγγυο στην τουρκική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2015Πολιτική στήριξη στην εκστρατεία της Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει το NATO την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, ο οποίος αιτήθηκε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σημείωσε «το χρέος» της Συμμαχίας να εμπλακεί περισσότερο. 

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία. Η τρομοκρατία συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και τη διεθνή σταθερότητα και ευημερία. Το NATO αναλαμβάνει τον ρόλο που του αναλογεί στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.
Βάσει του Άρθρου 4, το οποίο επικαλέστηκε η τουρκική κυβέρνηση, κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του. Η Τουρκία έχει επικαλεστεί το Άρθρο 4 το 2003 και το 2012, ενώ πιο πρόσφατα η Ουκρανία το 2014.
Η Τουρκία ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου