Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τελειωμένος ο Καραγκούνης από την Εθνική Ελλάδος

Τελικά θα μείνει ο Μαρκαριάν

Ουσιαστικά παρελθόν από την Εθνική ομάδα αποτελεί ο Γιώργος Καραγκούνης, με τη συνεργασία του με την ΕΠΟ να έχει άδοξο και μάλλον άκομψο τρόπο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν λέμε κάτι παράλογο. Αν παρακολουθείτε τις τελευταίες εξελίξεις και τα όσα έχει αποκαλύψει το Contra.gr για το παρασκήνιο της παραίτησης Μαρκαριάν, θα έχει αντιληφθεί ότι η ΕΠΟ έδειξε με άκομψο τρόπο την πόρτα της εξόδου στον Γιώργο Καραγκούνη.
Ο "Κάρα" θεωρείται πλέον "ξένο σώμα" για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μπορεί τούτη τη στιγμή να αιωρείται ένα ερωτηματικό σχετικά με το μέλλον του Σέρχιο Μαρκαριάν, ωστόσο όλα δείχνουν ότι μάλλον θα μείνει. Και θα μείνει επειδή ακριβώς θα φύγει ο Γιώργος Καραγκούνης.

Κάρα, Σέρχιο και Κωστένογλου

Ουσιαστικά μπήκε στη μέση σε μία "οικογενειακή υπόθεση", η οποία δεν λύθηκε όταν έπρεπε, γιγαντώθηκε και έφερε το ξέσπασμα του Σέρχιο Μαρκαριάν. Πρόσωπα μέσα από την Εθνική επικεντρώνονται στο ρόλο του Νίκου Κωστένογλου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τον βοηθό του Ουρουγουανού να λειτουργεί σαν πρώτος προπονητής. Αυτό προφανώς δεν άρεσε, αλλά ουδείς φρόντισε να πάρει θέση για να λυθεί το θέμα.
Ο Μαρκαριάν ήθελε να τερματιστεί η συνεργασία με τον Κωστένογλου, ο Καραγκούνης είχε αντίθετη άποψη κι αυτή ήταν μια απ'τις διαφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών που άλλαξαν το κλίμα μεταξύ τους.
Παρά το γεγονός πως ο Μαρκαριάν ήταν προσωπική επιλογή του Καραγκούνη, φάνηκε στην πορεία, τουλάχιστον από την πλευρά του "Κάρα", ότι μάλλον δεν ήταν αυτό που ήθελε η Εθνική ομάδα για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Ισως ήταν περισσότερο μαλθακός απ' ό,τι θα έπρεπε και γι' αυτό ίσως να "κρυβόταν" πίσω από τον Κωστένογλου που είχε πιο ενεργό ρόλο. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοηθός του Ουρουγουανού είχε πρωταγωνιστήσει σε φραστικό επεισόδιο με τον Κώστα Μήτρογλου σε παλαιότερη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αλλαγή κλίματος και "συμμαχιών"

Κι έτσι φτάσαμε στο εξής: ο Μαρκαριάν ήρθε ως η επιλογή του Καραγκούνη που πάρα πολλοί δεν ήθελαν μέσα στην ΕΠΟ και μέσα σε μερικούς μήνες ο Ουρουγουανός βρέθηκε να έχει απομακρυνθεί απ'τον Καραγκούνη, αλλά να χαίρει της εκτίμησης της Ομοσπονδίας, που με τη σειρά της έχει κάνει πέρα τον Κάρα, αυτόν δηλαδή που φώναξε εσπευσμένα για να βοηθήσει στο ξεκίνημα της εποχής Ρανιέρι.

Το πλάνο των αλλαγών

Ο Καραγκούνης ήθελε να κάνει ριζικές αλλαγές στην ελληνική ομάδα. Τα είχαμε γράψει και σε σχετικό ρεπορτάζ το Ιούνιο. Πιθανότατα σε αυτές τις αλλαγές ήταν και η τεχνική ηγεσία. Ο Μαρκαριάν έβλεπε, πλέον, ότι δεν είχε τον "τυπάρα" με το μέρους του και ξέσπασε. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που ζήτησε να ανέβει η δήλωση της παραίτησής του, δείχνει πολλά. Δεν ξύπνησε μια καλοκαιρινή μέρα και είπε να παραιτηθεί. Προφανώς κάτι είχε προηγηθεί, κάτι είχε πάρει το αυτί του.
Η ΕΠΟ έδειξε τις προθέσεις της όταν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά μόλις παραιτήθηκε ο Μαρκαριάν. Τον στήριξε αμέσως, έδειξε διάθεση να του αλλάξει γνώμη, ενώ για τον Καραγκούνη... σιωπή. Εκτός αυτού, ακολούθησε συνάντηση του Γκιρτζίκη με τον Ουρουγουανό χωρίς την παρουσία του "Κάρα", ενώ στο ταξίδι της ελληνικής αποστολής για την Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ, ο Καραγκούνης έμενε εκτός αεροπλάνου!

Εκτός αεροπλάνου, εκτός κάδρου

Του έδειξαν με άκομψο τρόπο την πόρτα της εξόδου. Τον τελείωσαν και τον άφησαν... να περιμένει. Καμία ενημέρωση, κανένα τηλέφωνο, τον έχουν αφήσει... στη μοίρα του και τον ωθούν στην παραίτηση. Είναι δεδομένο, πλέον, πως ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα είναι στην επόμενη μέρα της Εθνικής. Μπήκε στη μάχη για να σώσει την Εθνική και λαβώθηκε. Τον "κρέμασαν" λες και ήταν κανένας χθεσινός. Το γεγονός πως ο Καραγκούνης αγνοεί τις εξελίξεις, λέει πολλά. Δεν έχει την παραμικρή επίσημη ενημέρωση για τη συνάντηση Γκιρτζίκη-Μαρκαριάν, όπως και για το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, ταξίδι για το οποίο είχε εκδοθεί εισιτήριο με το όνομά του.
Οι τίτλοι τέλους για τον Γιώργο Καραγκούνη έπεσαν, απλώς δεν τους έχουμε δει ακόμα επί της οθόνης. Στην ουσία απομένουν ο τρόπος και ο χρόνος που θα έρθει η επισημοποίηση. Τέλος η Εθνική για τον "τυπάρα" που προσπάθησε, με δεδομένα λάθη κάποιες φορές, να βοηθήσει, αυτή τη φορά από άλλο πόστο. Αλλά τον τελείωσαν. Με ωμό τρόπο...
Πηγή: contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου