Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στα άδυτα της ομάδας Βαρουφάκη: Τα κρυπτογραφημένα mail και οι μυστικές συναντήσεις

ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ: ΕΤΣΙ ΕΤΟΙΜΑΖΑΜΕ ΤΟ «PLAN B»


Αντάλλασσαν πληροφορίες με κρυπτογραφημένα e-mail, διατηρούσαν στενό τον κύκλο τους και οι συναντήσεις τους γίνονταν μακριά από κυβερνητικά κτίρια. Η μυστική ομάδα υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη,΄που προετοίμαζε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη γνώριζε ότι η αποστολή της ήταν ευαίσθητη, αποκάλυψε στο Politico ο αμερικανός οικονομολόγος και μέλος της ομάδας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τα όσα κάναμε, εκτός του ότι γνωρίζαμε πως μπορούσε να παρερμηνευθεί», δήλωσε τηλεφωνικά ο αμερικανός οικονομολόγος, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος συνεργάστηκε με την ομάδα Βαρουφάκη. «Δεν ήταν όμως μία επιχείρηση απατεώνων», υπογράμμισε.
Η μυστηριώδης αποστολή αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν η εφημερίδα Καθημερινή σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο Βαρουφάκης και ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης είχαν συζητήσει ένα σχέδιο που περιελάμβανε εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος και υποκλοπή των ΑΦΜ φορολογουμένων προκειμένου να γίνει η επιστροφή στη δραχμή.
Η αποστολή της ομάδας: Να προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Γκάλμπρεϊθ ήταν τα εξής: Πού θα πρέπει να στραφεί η προσοχή της κυβέρνησης εάν φτάσει στο χείλος του γκρεμού; Πόσα είναι τα διαθέσιμα καύσιμα; Ποια η επισιτιστική κατάσταση; Πόσο καιρό μπορούν να διαρκέσουν τα ιατρικά εφόδια; «Αυτά έπρεπε να ξέρουμε, χωρίς όμως να ρωτούμε ανοιχτά τους ανθρώπους, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα υποψιάζονταν ότι όντως έχουμε τέτοιο σχέδιο», ανέφερε ο Γκάλμπρεϊθ.
Το δημοσίευμα συνεχίζει με τη φύση των συζητήσεων, η οποία απαιτούσε μυστικότητα. «Το βασικό ήταν ότι κανείς δεν έπρεπε να πει τίποτα στον οποιονδήποτε», είπε ο αμερικανός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι η ομάδα αποτελείτο από τέσσερα με πέντε μέλη, αν και μόνο οι Βαρουφάκης και ο ίδιος έχουν ταυτοποιηθεί. Ερωτηθείς αν χρησιμοποιούσαν και συνθηματικές λέξεις, ο Γκαλμπρεϊθ απλά γέλασε.
Το Politico επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του Γκάλμπρεϊθ ήταν αμισθί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ίδιος στο blog του Βαρουφάκη, «λόγω της φιλίας του με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό».
Η μυστική ομάδα, όπως είπε ο οικονομολόγος, δρούσε υπό την καθοδήγηση του Βαρουφάκη.
«Δεν είχα άμεση επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος του Φεβρουαρίου. Εργαζόμασταν υπό τις οδηγίες του Γιάνη. Εμείς δεν προσπαθούσαμε να εμπλακούμε στις πολιτικές συζητήσεις. Ηταν απλώς μια προετοιμασία στο παρασκήνιο για την περίπτωση που η χώρα βρισκόταν σε μια θέση που δεν ήθελε να βρεθεί», σημείωσε.
Ο Γκάλμπρεϊθ ακόμη αρνήθηκε ότι η μυστική ομάδα αυτή είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με το σχέδιο χακαρίσματος των ΑΦΜ. «Αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχει ξεσηκώσει κατακραυγή αυτές τις μέρες», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου