Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2015

  • Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς εξέδωσε για την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. H κατηγορία κινδύνου 4 ισχύει για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Λέσβο, Λήμνο, Κυκλάδες, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.
  • Τους κλιματιζόμενους χώρους, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους.
  • Από αυτοάνοσο νόσημα που είχε προσβάλει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του, έπασχε ο 45χρονος Τούρκος κρατούμενος Σερχάν Μπασκαλέ, που κατέληξε στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού». Ο τετραπληγικός εκ γενετής, Σερχάν Μπασκαλέ, κρατείτο εδώ και καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor-1, πριν από ένα περίπου χρόνο.
  • Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Πρόκειται κατ’ ουσίαν για το δεύτερο «κρας τεστ» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για τις απώλειες στην ψηφοφορία.
  • Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Κουνουπέλι, που βρίσκεται δίπλα από το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς, στη δυτική Αχαΐα. Ελαφρά τραυματίστηκε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, ο οποίος βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέγνωσε τον κατάλογο των ονομάτων των Αμερικανών που κρατούνται στο Ιράν και υπογράμμισε πως η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια έως ότου επιστρέψουν.
  • Μία τελετή στη μνήμη των 32 θυμάτων της επίθεσης στο Σουρούτς της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, έλαβε χώρα την Τρίτη. Σπαρακτικές σκηνές έλαβαν χώρα στο τζαμί όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή στην πόλη Γκαζιαντέπ, με τους συμμετέχοντες να κλαίνε, να αγγίζουν τα φέρετρα και να φωνάζουν συνθήματα κατά των τζιχαντιστών και της κυβέρνησης.
  • Οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τον θείο του Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, του 24χρονου φερόμενου ως δράστη της ένοπλης επίθεσης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τσατανούγκα του Τενεσί, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο δικηγόρος του θείου στο Associated Press.
  • Τρεις ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη Συρία, ανακοίνωσαν πηγές της Ομοσπονδίας Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE) σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Τα ίχνη τους χάθηκαν στις 12 Ιουλίου στην περιοχή του Χαλεπιού. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες.
  • Αγνοείται η τύχη τουλάχιστον έξι ακτιβιστών στην Κίνα, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη επιχείρησης καταστολής από το Πεκίνο. Τουλάχιστον 238 άτομα έχουν συλληφθεί ή ανακρίθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης, καταγγέλλει οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Οικονομία

  • Ασυνάρτητο χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, το τριετές πρόγραμμα που επιβλήθηκε από τους εταίρους στην Αθήνα ο διάσημος Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, στο περιθώριο του «Συμποσίου της Σύμης» που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.
  • Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε CCC+ από CCC-, προχώρησε η Standard & Poor's, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προοπτικές (outlook) σε «σταθερές» από «αρνητικές».
  • Οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού του ΦΠΑ 23% στη εστίαση στην τιμή των ξενοδοχείων, παρέχει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αθλητισμός

  • Τι ζωή ενός οπαδού της Φενέρμπαχτσε έσωσαν οι γιατροί του Ολυμπιακού, μετά τη λήξη του φιλικού των δύο ομάδων το απόγευμα της Τρίτης. Συγκεκριμένα ο άτυχος οπαδός, έπαθε κρίση επιληψίας κατά την αποχώρηση του από το στάδιο, στο οποίο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όπως και θα έπρεπε.
  • «Χρυσό» αποδείχθηκε τελικά για τον ΑΠΟΕΛ του γκολ του Ντε Βινσέντι απέναντι στη Βαρντάρ, αφού ο κυπριακός σύλλογος με 1-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
  • Την ήττα από την πιο έτοιμη Φενέρμπαχτσε, μιας και ετοιμάζεται να μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Σαχτάρ, γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-2 από τους Τούρκους στο πλαίσιο του τουρνουά «Αφιόν». Φορτούνης και Τσόρι τα γκολ, προβλημάτισε η άμυνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου