Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο μέσο επανόδου στην ανάπτυξη η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

Του Μιχάλη Ιγνατίου
«ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

Για την ανάγκη να υλοποιηθούν οι δύσκολες αποφάσεις, που έλαβαν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της, αναφέρεται ο Λευκός Οίκος και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοινώσεις τους μετά την επίτευξη της συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα προς τα εμπρός την συμφωνία.

Λευκός Οίκος: Αξιόπιστο μέσο επανόδου στην ανάπτυξη η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών
«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε ότι «αντικατοπτρίζει στη δέσμευση των πιστωτών της Ελλάδας να παράσχουν χρηματοπιστωτική υποστήριξη και να δημιουργήσουν δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους».

Ο κ. Ερνεστ τόνισε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει δέσμευση από μέρους της Ελλάδας να προβεί σε βαθιές και δύσκολες δημοσιονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπονόησε ότι η λύση που πρόκρινε από την αρχή ο Λευκός Οίκος και ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, έγινε δεκτή από την Αθήνα και τους Ευρωπαίους. Είπε σχετικά:
«Αυτό που ταυτοποιήσαμε εδώ και καιρό ως πιθανή λύση, ήταν μία που θα εστιάζονταν σε πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης και θα επέστρεφε την Ελλάδα σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό φαίνεται ότι είναι ένα αξιόπιστο βήμα (credible step) προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες σημαντικές αποφάσεις και βήματα να ληφθούν, αλλά ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις και θα προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που απαιτείται να γίνει».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρέτισε και αυτό τη συμφωνία και τόνισε ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

«Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η συμφωνία παρέχει τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός εντός της ευρωζώνης, η οποία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας. (Η συμφωνία) υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να κάνει βαθιές και δύσκολες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση από τους πιστωτές της να παράσχει οικονομική στήριξη και να συμβάλει στη δημιουργία μιας πορείας της Ελλάδας για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους».

«Αυτές οι υποσχέσεις –αναφέρει η ανακοίνωση- θα απαιτήσουν δύσκολα βήματα από όλα τα μέρη και σημαντικό έργο απομένει να γίνει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ασχολούνται με όλα τα μέρη σε αυτή τη σημαντική περίοδο».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου