Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας και απειλεί το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στη δυτική Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ηλεία και την Αχαΐα με 40 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στην θάλασσα επιτρέπει στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να ανεφοδιάζονται με νερό σε ελάχιστο χρόνο και έτσι να πραγματοποιούν περισσότερες ρίψεις νερού.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.
Η εκδήλωση της φωτιάς προκάλεσε ανησυχία στους λουόμενους, οι οποίοι άρχισαν να φεύγουν από την παραλιακή ζώνη.
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου