Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2011

  • Ουρές οχημάτων σχηματίζονται σε πρατήρια της Αττικής λόγω απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) έχει προκηρύξει γενική απεργία σε όλο τον κλάδο για την Τρίτη.
  • Συνάντηση με τον Αμερικανικό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα, θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Τζ.Μπάιντεν θα επισκεφτεί και την Τουρκία.
  • Όλοι οι ιδιώτες γιατροί και όχι μόνον όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του νέου μεγάλου Οργανισμού.
  • Σύγκρουση πλοίων εντός του λιμανιού του Πειραιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, πιθανότατα λόγω του καιρού. Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, θα υπάρξει όμως ταλαιπωρία για τους περίπου 200 επιβάτες των δύο πλοίων, τα οποία υπέστησαν ζημιές και απαγορεύτηκε ο απόπλους τους.
  • Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στο Ρέθυμνο, 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα.
Κόσμος
  • «Σημαντική» ποσότητα πετρελαίου έχει διαρρεύσει από το δεξαμενόπλοιο Rena που προσάραξε σε ύφαλο ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Συνολικά, 130-350 τόνοι έχουν χυθεί στη θάλασσα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 30 που υπολογίζονταν μέχρι τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη χειρότερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας.
  • Τα δικαιολογητικά του για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων τον επόμενο χρόνο κατέθεσε ο Τζο Βουρτσελμπάχερ, ο Αμερικανός που είχε γίνει γνωστός ως ο περίφημος «Τζο ο υδραυλικός» κατά την προεκλογική περίοδο του 2008 για το Λευκό Οίκο. Οι τότε υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Τζον ΜακΚέιν έκαναν συχνά αναφορά στον «Τζο», που είχε καταλήξει να γίνει το σύμβολο του μικρομεσαίου Αμερικανού. Ο Βουρτσελμπάχερ -που είχε τελικά πειστεί να ψηφίσει ΜακΚέιν- σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα στο Οχάιο με τους Ρεπουμπλικανούς.
  • Κυβερνητικό συνασπισμό που παρακάμπτει το Κόμμα της Αρμονίας τα οποίο είναι φίλα προσκείμενο στη ρωσική μειονότητα και πλειοψηφεί στη Βουλή θα σχηματίσουν τρία κεντροδεξιά κόμματα στη Λετονία. Πρωθυπουργός θα παραμείνει ο απερχόμενος Βάλντις Ντομπρόβσκι.
  • Αυξημένη κλίση έχει πάρει το Μπιγκ Μπεν, το «έμβλημα» της πόλης του Λονδίνου, το οποίο σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας του υπόγειου σιδηρόδρομου γέρνει με ρυθμό που έχει ενισχυθεί σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Τα επίπεδα της κλίσης πάντως δεν θεωρείται ότι προκαλούν κίνδυνο για την ευστάθεια του πύργου, ενώ ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν πως η κλίση του κτιρίου προς τα βορειοδυτικά είναι πλέον «σχεδόν ορατή» με γυμνό μάτι.
  • Ο φόβος αναζωπύρωσης θρησκευτικών ταραχών απειλεί την «τεταμένη ηρεμία» που επικρατεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά τις κηδείες των νεκρών Κοπτών χριστιανών διαδηλωτών, κατά τις οποίες ο θρήνος συνδυάστηκε με την οργή κατά του στρατού. Οι Κόπτες επιρρίπτουν στο στρατιωτικό συμβούλιο την ευθύνη για τις ταραχές του αιματηρού Σαββατοκύριακου, που ξεκίνησαν με διαδηλώσεις κατά της καταστροφής κοπτικής εκκλησίας στο Ασουάν και κατέληξαν στο θάνατο 26 ατόμων, ενώ η στρατιωτική ηγεσία διέταξε άμεσα διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό των υπαίτιων.
Οικονομία
  • Σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και ταυτόχρονα πιθανή αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση, προανήγγειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Mega Channel. Ο υπουργός, χαρακτήρισε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου, την ψήφιση από τη Βουλή του νέου πολυνομοσχεδίου (νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, περικοπή φοροαπαλλαγών, εργασιακά, κ.λπ.) και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. Τάχθηκε δε ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας (εις βάρος των κλαδικών), όπως έχει ζητήσει η τρόικα, επικαλούμενος ουσιαστικά την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
  • Το Δημόσιο θα εκδώσει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει συνολικά 1,625 δισ. ευρώ και το επιτόκιο είχε αυξηθεί, οριακά, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη έκδοση, στο 4,56%.
  • Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα, στον απόηχο της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο και της δέσμευσης για «ετοιμότητα» στήριξης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Τη μεγαλύτερη ενίσχυσή του τον τελευταίο μήνα κατέγραψε ο S&P500 στη Νέα Υόρκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου