Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ένταση και επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα


ΑΕΡΑ    έβαλαν στους πολιτικούς
οι Έλληνες από άκρο σε άκρο της Ελλάδας

(πατήστε τα έγχρωμα γράμματα πιό κάτω να δείτε μερικά από αυτά που έγιναν)

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2011
Επεισόδια, πανό, αβγά, ματαιώσεις παρελάσεων και πολιτικούς που φυγαδεύθηκαν άρον – άρον ήταν οι εικόνες του φετινού εορτασμού σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη η παρέλαση ματαιώθηκε όταν χιλιάδες διαδηλωτές δεν επέτρεψαν στα αγήματα να παρελάσουν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε εν μέσω συνθημάτων, ενώ ορισμένοι τον αποκάλεσαν «προδότη».

Τελικά οι διαδηλωτές επέτρεψαν μόνο σε σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς με πολιτικά να παρελάσουν και πλήθος κόσμου.



Είναι η πρώτη φορά που ματαιώνεται η παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει να φύγει από τους εορτασμούς.



Επεισόδια, ΜΑΤ και αβγά στο Σύνταγμα
Επεισοδιακή ήταν και η παρέλαση στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κιγκλίδωμα στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας με πανό, πετούσαν αβγά και φώναζαν συνθήματα.



Τα μέλη της μπάντας του Δήμου Αθηναίων παρήλασαν με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα τους και την Δευτέρα αναμένεται να περάσουν από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης, όπως είχε προειδοποιήσει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μαθητές σχολείων που πέρασαν μπροστά από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είτε έστρεψαν αντίθετα τα κεφάλια είτε σήκωσαν μαύρα μαντίλια.



Ένταση και στον Πειραιά
Ένταση επικράτησε και στον Πειραιά όταν Αγανακτισμένοι κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων με συνθήματα και πετώντας αντικείμενα προς την πλευρά τους. Κάποια από αυτά έφτασαν και μέχρι τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μέλη της «Χρυσής Αυγής» μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν από κοινού συνθήματα πολλά εκ των οποίων στράφηκαν και εναντίον των δημοσιογράφων.



Με αφορμή τα γεγονότα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε: «Σήμερα λέμε όχι στη δικτατορία της φτώχειας και του φόβου που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλουν».

Ματαιώθηκαν παρελάσεις – φυγαδεύθηκαν οι επίσημοι στην υπόλοιπη χώρα
Ανάλογη εικόνα και στο Ηράκλειο Κρήτης όπου οι επίσημοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν την ώρα που αρκετοί διαδηλωτές κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Στα Τρίκαλα επικράτησε ένταση και η αστυνομία αποφάσισε να φυγαδεύσει τους επισήμους. Ωστόσο, ορισμένοι κατάφεραν παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας να γρονθοκοπήσουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη (βίντεο και φωτογραφίες).
Στην Τρίπολη τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν συγκεντρωμένοι πέταξαν αβγά και αποδοκίμασαν έντονα το υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (βίντεο και φωτογραφίες). Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Νίκο Λίτινας(βίντεο και φωτογραφίες) στο Ρέθυμνο. Η επέτειος τελικά γιορτάστηκε με μία μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την παρέλαση.

Επεισόδια και απίστευτες εικόνες στην Καλαμάτα όταν οι συγκεντρωμένοι πήραν στον κυνήγι τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Κατριβάνο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Βουδούρη (βίντεο και φωτογραφίες) που χρειάστηκαν την επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να φυγαδευθούν.

Στην Ρόδο οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απαίτησαν να φύγουν οι «επίσημοι» από την εξέδρα. Εκείνη τη στιγμή αποχώρησαν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και η βουλευτής της ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη ενώ ορισμένοι κινήθηκαν εναντίον τους πετώντας καφέδες.

Σε κλίμα έντασης και εν μέσω αποδοκιμασιών πραγματοποιήθηκε και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η καθιερωμένη παρέλαση, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Οι «Αγανακτισμένοι» ματαίωσαν τελικά την παρέλαση και στην Βέροια (βίντεο και φωτογραφίες).

Στην Κέρκυρα οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν όταν συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό (βίντεο και φωτογραφίες) και εμπόδισαν την παρέλαση.

Σοβαρά επεισόδια δημιουργήθηκαν και στην Ξάνθη (βίντεο και φωτογραφίες) όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε σε διαδηλωτές να κάνουν πορεία, ενώ οι επίσημοι τράπηκαν σε φυγή.

Κανένας βουλευτής δεν ήταν στην εξέδρα των επισήμων στον Πύργο και οι τόνοι ανέβηκαν όταν «Αγανακτισμένοι» μπήκαν μπροστά με μαύρες σημαίες και πανό και έκαναν πορεία.

Σε ήρεμους σχετικά τόνους αλλά με μούτζες και ήπιες αποδοκιμασίες πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου