Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

χωρίς βουλευτές και υπουργούς στη Θεσσαλονίκη


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2011

Παρέλαση - «αστραπή» και χωρίς επισήμους, ήταν η σημερινή παρέλαση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Η διέλευση των μόλις 15 σχολείων, κράτησε λιγότερο από 35 λεπτά.

Στην εξέδρα των επισήμων δεν παρέστη ούτε ένας βουλευτής, γεγονός που σχολιάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Υπό αυτές τις συνθήκες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ λίγο πιο πίσω καθόταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι "δεν είναι απαραίτητη η παρουσία πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις".
Ο μητροπολίτης Άνθιμος επίσης απουσίαζε κι εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο. Το υπουργείο Παιδείας δεν εκπροσωπήθηκε από πολιτικό πρόσωπο και στην εξέδρα ανέβηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Καρτσιώτης.
Από τα σχολεία που παρέλασαν και ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, τρεις ομάδες μαθητών γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη πλευρά, καθώς περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων.
"Στρίψτε τα κεφάλια αριστερά, δείξτε το δρόμο στη λευτεριά...", φώναζαν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές.
Πάντως, κανείς από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τα τμήματα των παρελάσεων δε φορούσε μαύρο περιβραχιόνιο, όπως είχε παροτρύνει η ΟΛΜΕ τα μέλη της.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου