Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο πρωθυπουργός

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2011
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει ο Γ. Παπανδρέου, για τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να ενημερωθούν και αυτοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους αλλά και για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης. Η επικοινωνία ή πιο σωστά η διάσκεψη έγινε με με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο οποίο εκπροσωπούνται οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.
Αντικείμενο της τηλεφωνικής διάσκεψης ήταν το ύψος του "κουρέματος" των ελληνικών ομολόγων και οι επιπτώσεις στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα, το οποίο ενδέχεται να υποχρεωθεί σε επανακεφαλαιοποίηση.
Στη μάλλον πιο κρίσιμη σύνοδο για την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα Σύνοδο, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την απομείωση των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της ανταλλαγής τους μέσω του PSI.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένα "κούρεμα" των ομολόγων της τάξεως του 50% απαιτεί επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών περίπου 108 δισ. ευρώ.
Τούτο επίσης σημαίνει πως στην πλειονότητά τους, τα πιστωτικά ιδρύματα θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε κρατικές ενισχύσεις που θα συνεπάγεται προσωρινή κρατικοποίησή τους, καθώς θα δώσουν, σε αντάλλαγμα, κοινές μετοχές.
Άλλες πληροφορίες θέλουν όμως την κυβέρνηση να επιδιώκει να ισχύσουν ως έχουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για τα ασφαλιστικά ταμεία, ειδάλλως θα απαιτηθεί νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Έτοιμο να ανοίξει πάλι το εσωτερικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ
Το ότι το εσωτερικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ βράζει είναι κάτι απολύτως γνωστό.
Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί σε αυτή την εικόνα είναι πως τη στάση πολλών βουλευτών θα την κρίνει η έκβαση της συνόδου κορυφής της Τετάρτης.
Βουλευτές της Κ.Ο. βρίσκονται σε οριακό σημείο ζητώντας ανοιχτά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες από την επόμενη κιόλας μέρα.
Σύμφωνα με το Mega, στο κυβερνών κόμμα συζητούν το ενδεχόμενο οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα να έχουν αυξημένη νομιμοποίηση και δεν απορρίπτουν ιδέες όπως μια ψηφοφορία στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ή ακόμα και κυβέρνηση συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων.
Αρνητικό το Μαξίμου
Το περιβάλλον του πρωθυπουργού εμφανίζεται πάντως εντελώς αρνητικό, στο σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Και εκεί όμως δεν συναντάται ενιαία φωνή.
Ορισμένοι ζητούν ακόμα και εκλογές ενώ κάποιοι άλλοι προτείνουν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή τουλάχιστον ένα δομικό ανασχηματισμό με την συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων ακόμη και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Αίσθηση προκάλεσαν επίσης οι δηλώσεις του βουλευτή. Μίμη Ανδρουλάκη, με τις οποίες απέδωσε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση της χώρας στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά.
"Με πλήρη ευθύνη το λέω τώρα και χωρίς να μασάω τα λόγια μου, ότι υπάρχει μια προφανής άτυπη συμπαιγνία μεταξύ των αντιπάλων συμπαικτών -μεγάλων και μικρών- για τη διαιώνιση ενός σκηνικού που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Τι παριστάνει ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς; Τι παριστάνουνε; Μεγάλωσαν στα ίδια προάστια, στις ίδιες οικογένειες, σπούδασαν στα ίδια σχολεία, στα ίδια αμερικάνικα πανεπιστήμια, και τις ίδιες γκόμενες μπορεί να είχανε, είναι φίλοι και δεν μπορούν να συνεννοηθούν για την πατρίδα σε ένα ελάχιστο;", είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου