Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2011
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η μουσικοποιητική παράσταση με ποιήματα, μουσική, απαγγελίες και μελοποιημένα ποιήματα γραμμένα από τον ποιητή Κώστα Καβάφη. “Απ' έξω και τραγουδιστά” ήταν το σλόγκαν της ομάδας “Ανω Σύρου” που ήρθαν στη Βοστώνη και έκαναν μία αξιόλογη παρουσία στο Μαλειώτιο Πολιτιστικό Κέντρο. Μπράβο στον Πρόεδρο και στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Βέβαια η όλη παράσταση οργανώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα (μέσα σε 10 ημέρες) αλλά ήταν παράληψη να μη γίνει μία μικρή δεξίωση μετά την παράσταση. Ας το προσέξουν αυτό οι “ομόσπονδοι”. Λίγο νερό, ένα καφέ, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Έτσι για να μη μας περάσουν για “φτηνούς”. Γνωρίζουμε ότι τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν αρκετά για τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ανω Σύρου” γιατί έπρεπε να φύγουν για τη Νέα Υόρκη αλλά αυτό είναι “έτερον εκάτερον”.   Όσο για αυτούς που δεν "καταλαβαίνουν" ελληνικά... 

Χαρά θεού ήταν ο καιρός τις τελευταίες ημέρες αφού η θερμοκρασία ήταν πάνω από 85 βαθμούς Φαρενάϊτ δηλαδή 30 βαθμούς Κελσίου. Κάτι ασυνήθιστο για την εποχή αφού συνήθως η θερμοκρασία τέτοια εποχή είναι γύρω στους 45-55 βαθμούς την ημέρα ενώ τη νύχτα κατεβαίνει και κάτω των 32 βαθμών Φαρενάϊτ δηλαδή 0 βαθμούς Κελσίου. Οπότε στους φίλους μας στην Καλιφόρνια τη Φλώριδα την Ελλάδα και την Αυστραλία θα αργήσουμε να βάλουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο με ποικιλόχρωμα φύλλα (foliage). Αλλά εδώ ονομάζεται Νέα Αγγλία και οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες.

Εφτά κρουαζιερόπλοια έφτασαν την περασμένη Πέμπτη με κοντά 14,000 άτομα στο Κατάκολο. Συνολικά 66 κρουαζιερόπλοια θα φτάσουν στο “μικρό” λιμάνι της Πελοποννήσου. Αν μπορούσαν θα το πήγαιναν στη Πάτρα οι Πατρινοί “βαλτοί” πολιτικοί. Ή ακόμα και στη Μεσσηνία όπως έγινε με τον Επικούρειο Απόλλωνα της υπουργίας Σαμαρά. Ευτυχώς που οι φιλέλληνες, φίλο-ολυμπιστές έρχονται και αφήνουν κάποια ευρώ στην Ηλεία γιατί με τους πολιτικούς που “βγάζουμε” είμαστε καθηλωμένοι στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης από όλους τους νομούς της Ελλάδας. Πέρασαν από την Ηλεία Σημίτηδες, Παπανδρέϊδες, Καραμανλήδες και έμειναν στο ΘΑ κάνουν. Ευτυχώς που η φύση μας έδωσε αυτό το λιμάνι και με τη βοήθεια του αείμνηστου μπάρμπα Γιάννη του Λάτση το έμαθε ο κόσμος, και την Αρχαία Ολυμπία διαφορετικά... όχι τελευταίος νομός αλλά υπό το μηδέν θα είμαστε με τους “άχρηστους”.

Άρχισαν οι σοβαρές αμφιβολίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ όχι μόνο για τη γραμμή που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα αλλά και αμφιβολίες για τον ίδιο τον πρόεδρο του κινήματος και πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Μάλιστα τρία από τα μέλη του κινήματος οι Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.  Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Πολιτικό συμβούλιο Ν.ΠΑΣΟΚ) εγγράφως ζητούν “ζητούν την άμεση διοργάνωση ενδοπαραταξιακού δημοψηφίσματος”.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τον έντονο εκνευρισμό για την κατάληψη του γραφείου του από απεργούς την περασμένη εβδομάδα. Φίλε Ανδρέα ότι σπέρνεις θερίζεις λένε στο χωριό.

Στη Ρωσία η Κάτω Δούμα (Ρώσοι βουλευτές) ψήφισαν νόμο που επιτρέπει να καταδικαστούν σε χημικό ευνουχισμό παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών! Σκληρή η απόφαση αλλά όπως έλεγε ο Λυκούργος “σκληρός νόμος, αλλά, νόμος”. Όχι τίποτα άλλο αλλά μήπως συνετιστούν μερικοί μερικοί εκπαιδευτικοί αλλά και κάποιοι κληρικοί. Γι αυτό πρέπει να σταματήσει το κουκούλωμα. Αυτά τα εγκλήματα είναι απεχθεί και όσοι τα σκεπάζουν φέρνουν την ίδια ευθύνη με τους θύτες.

Δεν μπορώ να βλέπω ελληνική τηλεόραση πλέον. Οι ειδήσεις σε κάνουν να στεναχωριέσαι με το που βρίσκεται οικονομικά η γενέτειρα. Μετά τα οικονομικά έρχεται και το κοινωνικό πρόβλημα. Διαζύγια, κλεψιές, εγκλήματα. Οικογένειες διαλύουν, παιδιά στους δρόμους. Παιδεία χωρίς παιδεία, χωρίς βιβλία. Ο κόσμος δεν έχει να πάρει ούτε τα απαραίτητα. Η μετανάστευση ξαναρχίζει. Οι ¨καραβοκύρηδες” της στεριάς, “ατζαμήδες” της πολιτικής έριξαν το καράβι “Η ΕΛΛΑΣ” σε ξέρα. Γέμισαν την Ελλάδα με αγράμματους και απολίτιστους κατά το πλείστον οικονομικούς μετανάστες (υπάρχουν και εξαιρέσεις) και ένας θεός ξέρει τι άλλο θα συμβεί με αρρώστιες. Θέλω να δω εάν οι αίτιοι της σημερινής οικονομικό-κοινωνικής καταστροφής θα φύγουν ημέρα ή νύχτα;

Όπως μαθαίνουμε τα κατοικίδια ζώα είναι εδέσματα για πολλούς ανατολίτες τόσο στην επαρχία όσο και στην περιοχή της πρωτεύουσας. Την περασμένη εβδομάδα τα μέσα ενημέρωσης μας πληροφόρησαν ότι στη Ραφήνα Αττικής έκλεψαν σκύλο και τον σκότωσαν για να τον φάνε! Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στη Ζαχάρω Ηλείας όπου την πλήρωσαν οι γάτες και οι σκύλοι όπου έγιναν τροφή για αλλοδαπούς.

Ήρθε ένας Πασόκος από την Ελλάδα (μένει στη Νέα Υόρκη) και μου περιέγραψε τα πράγματα με μελανά λόγια. Για τις διαδικασίες να πάρεις ένα έγγραφο από τις υπηρεσίες για την ανεμελιά των υπαλλήλων αλλά και για τα μαύρα σύννεφα που υπάρχουν πάνω από κάθε νοικοκυριό της Γενέτειρας. “Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ήταν πέρυσι” μου είπε ο Νίκος. Υπάρχει μεγάλη φτώχεια, όλοι δυσαρεστημένοι είναι, είπε ο Νίκος. Μήπως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά φταίει και ο λαός; Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που θα είναι σε 3-6 μήνες; Ξέρουν τι πάει να πει “κούρεμα”; Αντιλαμβάνονται ότι κούρεμα εννοεί πτώχευση. Το κράτος πήρε χρήματα, δάνεια, από τις τράπεζες της Ελλάδας και από ιδιώτες. 50% κούρεμα του χρέους εννοεί ότι αυτοί οι φορείς θα χάσουν 50% οπότε τι θα γίνουν οι τράπεζες και οι καταθέσεις; Καλλίτερα να μη πούμε τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή γιατί εάν γίνει κούρεμα δεν θα “κλάψουν μανούλες” αλλά θα κλάψουν κι άλλοι. Περιμένουμε.

Αγανακτισμένοι και στη Βοστώνη αλλά και σε άλλες μεγαλουπόλεις όπως στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Τζάκσονβιλ και αλλού. Στη Βοστώνη οι “αγανακτισμένοι” συγκεντρώθηκαν για 11η μέρα και έκαναν πορεία από το κεντρικό Πάρκο στο Κυβερνείο μετά έξω από το κλειστό γήπεδο Boston Garden που παίζουν μπάσκετ μπολ οι Celtics και χόκεϊ επί πάγου οι Bruins. Από εκεί στη πλατεία Δημαρχείου και στην πλατεία Ντούη όπου βρίσκεται και το κεντρικό κατάστημα της Bank of America. Επεισόδια δεν έγιναν γιατί η αστυνομία αλλά και οι διαδηλωτές κρατούσαν αποστάσεις. Έχω ένα σκύλο το Σλάϊ που μοιάζει πολύ με τον “Λουκάνικο” της πλατείας Συντάγματος λέτε να τον πάω στη Βοστώνη;  


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου