Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πόλεμος Λοβέρδου – καρδιοχειρουργών του «Αγία Σοφία»

Αμφισβητούν τις καταγγελίες και καλούν τον υπουργό να ανακαλέσει 

Για ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίον των γιατρών κατηγορούν τον υπουργό Υγείας δύο καρδιοχειρουργοί του «Αγία Σοφία», θέτοντας θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του κ. Λοβέρδου.
Συγκεκριμένα οι καρδιοχειρούργοι κκ Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, σε απάντηση τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας, ερωτούν τον Ανδρέα Λοβέρδο «σε ποιο πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών» και τονίζουν ότι « δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση». 
Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός υγείας ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας» προαποφασισμένης ΕΔΕ» και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι «να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών».
Οι γιατροί ζητούν από τον Α. Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη, όσων λέει και «να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε.»
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου