Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι Εβραίοι της Ελλάδος ζητούν βοήθεια από Εβραίους της Αμερικής

 Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2011

 Η Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος ενδεχομένως να μην μπορεί να πληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις μέχρι το 2013, αν δεν λάβει οικονομική βοήθεια από Εβραϊκές Οργανώσεις του εξωτερικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Jerusalem Post», η οποία επικαλείται δηλώσεις και μαρτυρίες αξιωματούχων της Εβραϊκής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Αθήνας, Βενιαμίν Αλμπέλας, είπε ότι η οργάνωση έχει πληγεί έντονα από τη βαθιά ύφεση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα και δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις σε ενάμισι χρόνο από σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλμπέλας είπε ότι «η οικονομική κατάσταση η οποία όπως γνωρίζουμε είναι πάρα πολύ άσχημη, έχει επηρεάσει την Εβραϊκή Κοινότητα παρά πολύ, καθώς και η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας η οποία είναι η μεγαλύτερη της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση». Η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας συντηρεί συναγωγή, σχολείο και μουσείο και εξυπηρετεί τις ανάγκες των τριών χιλιάδων Εβραίων.
Ο Δαβίδ Σάλτιελ, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η οποία έχει βάλει το χέρι στην τσέπη κι έχει βοηθήσει Εβραϊκές Κοινότητες ανά τη χώρα που έχουν ανάγκη από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, επιβεβαίωσε επίσης την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο κ. Σάλτιελ δήλωσε «φοβάμαι πως αν δεν γίνει κάτι για να σωθούν όλες οι Εβραϊκές Κοινότητες στην Ελλάδα θα βρεθούμε σε δύσκολη κατάσταση» και συμπλήρωσε πως «το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην μπορούμε να υποστηρίξουμε την εβραϊκή ζωή, τις συναγωγές, τα σχολεία και εκείνους που έχουν ανάγκη».
Στο δημοσίευμα της «Jerusalem Post» αναγράφεται ότι από τότε που άρχισε η οικονομική ύφεση τον περασμένο χρόνο, τα έσοδα από τα εβραϊκά κεφάλαια και τις δωρεές έχουν μειωθεί απότομα, αυξάνοντας διαρκώς τις δυσκολίες στις Κοινότητες ανά τη χώρα να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για την παροχή υπηρεσιών στις έξι χιλιάδες των μελών τους. Το μεγαλύτερο χτύπημα μέχρι τώρα ήταν ο φόρος της ακίνητης περιουσίας, διότι η μεγαλύτερη πηγή εισοδημάτων της Εβραϊκής Κοινότητας είναι τα ακίνητά της και ως εκ τούτου τα ταμεία της έχουν επηρεαστεί τα μέγιστα από τον πρόσφατο νόμο.
Ο κ. Αλμπέλας είπε ότι «πολλά ακίνητα είναι είτε άδεια επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα συντηρήσουν ή οι ενοικιαστές απαιτούν από τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τα ενοίκια μέχρι και 40% αλλιώς απειλούν πως θα φύγουν».
Προκειμένου να αποφύγουν την πτώχευση οι Ελληνες Εβραίοι έχουν απευθυνθεί ζητώντας βοήθεια στον Οργανισμό Jewish Joint Distribution Committee γνωστό ως JDC, ο οποίος είναι ένας Διεθνής Οργανισμός Αλληλεγγύης που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου