Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΦΗΣ "τσίμπησε" Ολυμπιακό και πήρε βαθμό

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2  Το έχουμε πει κι άλλες φορές ο Βαλβέρδε δεν κάνει για τον Ολυμπιακό.  Μάζεψε τους "ξοφλημένους" της Ισπανίας και τους πήγε στο Πειραιά
Ο ΟΦΗ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με τα γκολ των Μάντζιου και Γεωργίου πήρε παλικαρίσιο 2-2 στο Γ.Καραϊσκάκης διακόπτοντας το νικηφόρο σερί των 17 διαδοχικών εντός έδρας νικών του Ολυμπιακού.

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2011
Το γκολ του Τζιμπούρ στο 45ο λεπτό ήρθε από το "κάτι παραπάνω" που χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια όπου ο αντίπαλος με διπλή άμυνα ζώνης προσπαθεί να κρατήσει μακριά τα ατού του Ολυμπιακού. Αυτό το "κάτι παραπάνω" προήλθε από την καταπληκτική πάσα του Μακούν στον Φετφατζίδη, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Κάρολ δίνοντας... πάσα στον Τζιμπούρ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Τι είδαμε μέχρι να φτάσουμε στο 1-0 λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους; Εναν ΟΦΗ να κρατά τον Ολυμπιακό στο καλό φάουλ του Χολέμπας και τον Χόρχε Λόπεθ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο ματς για να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή (είναι χαρακτηριστικό πως στο 30ο λεπτό ήταν 74%-26% υπέρ των Πειραιωτών) και τον Μάντζιο μόνο του να περιμένει την αντεπίθεση, το 0-0 ήταν φυσικό επακόλουθο λόγω της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των Κρητικών και δη του Στάθη Ταυλαρίδη.
Τι έλειπε από τον Ολυμπιακό; Ο Ιμπαγάσα. Ο Βαλβέρδε προτίμησε να τον αφήσει στον πάγκο για να τον ξεκουράσει, αλλά βλέποντας τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, τον σήκωσε για προθέρμανση πριν την ανάπαυλα και τον έριξε τελικά στον αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Ξεχάστε ό,τι διαβάσατε παραπάνω. Γιατί μπορεί το σχετικά γρήγορο γκολ από τον Μιραλάς και το 2-0 να έδινε "αέρα" στον Ολυμπιακό, η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Γιατί απλούστατα οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι με δύο γκολ διαφορά κλείδωσαν τη νίκη και έδωσαν το δικαίωμα στον ΟΦΗ να πιστέψει στην ανατροπή.
Ο Βαλβέρδε απέσυρε τον Ορμπάιθ και παρά την είσοδο του Μοντέστο, το κέντρο των Πειραιωτών χαλάρωσε. Αυτό κατάλαβε άμεσα ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος απάντησε με τον Βερόν, αλλά και έναν επιπλέον επιθετικό (Καμπάνταης) δίπλα στον Μάντζιο και άρχισε σιγά-σιγά να πατά στην αντίπαλη περιοχή.
Το γκολ του Μάντζιου στο 74ο λεπτό με γυριστή κεφαλιά μετά από στημένη φάση και άστοχη έξοδο του Κοστάντσο, έδωσε ενδιαφέρον στο ματς. Το χρονικό σημείο ήταν τέτοιο που άνοιγε στην κρητική ομάδα το δρόμο να πετύχει κάτι καλύτερο. Ουδείς, όμως, πίστεψε ότι οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν τρία λεπτά μετά να κάνουν το 2-2.
Κι όμως το πέτυχαν. Πάλι από στημένη φάση, πάλι αδράνεια της άμυνας και του Κοστάντσο και ο Γεωργίου σε κενό τέρμα έβαλε τόσο όσο χρειαζόταν το πόδι του στη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.
και μετά; Τρεχάτε ποδαράκια μου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη ζάλη της σφαλιάρας προσπαθούσε να ανασυνταχθεί και ψάξει το τρίτο γκολ. Ελα, όμως, που ο ορθώς παρατεταγμένος ΟΦΗ δεν τον άφηνε. Οι επιθέσεις πανικού, οι ανορθόδοξες προσπάθειες και οι αποδοκιμασίες του κόσμου, που προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έγινε, συνέθεσαν την εικόνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πηγή: Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου