Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ένας Πυργιώτης γράφει για όλα . . .

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2011Tις απόψεις του για τα όσα διαδραματίζονται σήμερα έστειλε με "ηλεκτρονική" επιστολή του ο κ. Θεόδωρος Δούρος. Επιστολή που παραθέτουμε αυτούσια στους αναγνώστες μας.
Προς
όλους που δεν τους νοιάζει μόνο ο εαυτούλης τους, το φραγκάκι τους και η καλοπερασούλα τους, αλλά ευημερία και ικανοποίηση θεωρούν ότι είναι όταν απολαμβάνουν όλοι οι Συνέλληνες και γενικότερα όλος ο κόσμος, την ελευθερία, την ειρήνη και την απόλαυση των αγαθών, έτσι γίνεται ο άνθρωπος ανθρωπινότερος και ευτυχής στη ζωή του.
Υπ’ όψη
όλων των, αιρετών και μη, αρχόντων της χώρας, (πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πολιτευτές, ηγεσία Διοίκησης, Δημάρχους και στελέχη Ο.Τ.Α., ηγεσία και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων και γενικότερα όσων ασκούν κάθε είδους εξουσίας, εκτός του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπό διαταγές ένστολων.

Αγαπητοί φίλοι,
Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα, κάποιες τοπικές καταστάσεις και γενικότερα τη γενική λειτουργία, τόσο του τόπου αλλά και όλης της χώρας, θέλω σας ειπώ τις απόψεις μου και να πολλά κακώς και λίγα καλώς κείμενα. Σε αυτή την χώρα που γέννησε Μέγα Αλέξανδρο, Περικλή, Σωκράτη, Πλάτωνα, Λυκούργο, Φιλικούς, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Καποδίστρια, Βενιζέλο, ήρωες του ’40, Βελουχιώτη, Ζέρβα και τόσα άλλα μεγάλα ονόματα της ιστορίας της, ιδού που κατάντησε:
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στα χέρια της τρόικας, του Δ.Ν.Τ., της Μέρκελ, του Σαρκοζί, της Ε.Ε και τόσων άλλων.
Τι κάνει «η ηγεσία μας»:
Πρωθυπουργός: Δεν τα καταφέρνει με την αλυσίδα του ποδηλάτου του και θέλετε να κυβερνήσει τη χώρα, μπορεί να χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Καμία σχέση με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Όπως το κατάντησαν, δεν αξίζει να ασχοληθείς

Ν.Δ.: Με πρόεδρο και αντιπρόεδρο που έφυγαν, ίδρυσαν δικά τους κόμματα, απέτυχαν και ξαναγύρισαν. Με τις απόψεις και ιδέες της δεν συμφωνεί ούτε το Ε.Λ.Κ.. Σκοπός της είναι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η μελλοντική εξουσία, αν προλάβει, να βρει κάτι να εξουσιάσει.

Κ.Κ.Ε.: Με την αστεία Αλέκα, να νομίζει ότι βρίσκεται στην εποχή της Ε.Σ.Σ.Δ. και τους άλλους στελέχη, ομοίους της (Χαλβατζής, Μενδρέκας, Μαίλης κλπ) να τα θέλουν όλα και τίποτα, να βρίζουν τα άλλα κόμματα, να μην μιλούν με κανένα και να περιχαρακώνουν το κομματάκι τους, τη θεσούλα τους και το μισθούλη τους.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Με πρόεδρο ένα παιδί στη μετεφηβική ηλικία, να ασεβεί μονίμως ακόμη και στη Βουλή, ένα κόμμα, απόκομμα που θέλει να επιβάλει τις απόψεις του και ήσαν 4 και έγιναν 2 και 2. Επειδή έφτασαν κάποτε σε ένα προσωρινό και φαινομενικό 18%, ετοιμάστηκαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Κυκλοφορεί πολύ ότι καλύπτει και ενθαρρύνει τους κουκουλοφόρους.

ΛΑ.Ο.Σ.: Ακροδεξιό κόμμα, που λειτουργεί σαν ακροδεξιό κόμμα. Κόντρα σε όλους, γλείφει όλους πλην Κ.Κ.Ε., που αλληλοβρίζοντε μόνιμα.
Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με τα άλλα αποκόμματα.(Ντόρα, Δημαράς,Οικολόγοι, Κυνηγοί, Λεβέντης και τόσοι άλλοι που θα πεθάνουν με το όνειρο, να παίξουν ρόλο στη ζωή τη χώρας.

ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ
Είχε άδικο ο Πάγκαλος που είπε «όλοι μαζί τα φάγαμε»; Βέβαια αν εννοούσε ότι οι πολιτικοί από την εποχή του Καποδίστρια και μετά όλοι ίδιοι ήσαν με ελάχιστες εξαιρέσεις (Τρικούπης, Βενιζέλος και άλλοι μετρημένοι στα δάχτυλα).
Είχε άδικο ο Λοβέρδος που είπε «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες»; Βέβαια αν εννοούσε ότι υπάρχει μία μειοψηφία ευσυνείδητων, που υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ένα στέλεχος του Κ.Κ.Ε. είπε «εμείς δεν ψηφίσαμε το Σύνταγμα, άρα δεν έχουμε και υποχρέωση να το τηρούμε, αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζεται τοΚ.Κ.Ε..

ΛΟΓΙΑ & ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Από τα σημερινά Μ.Μ.Ε.
O κ. Παπούλιας αποχώρησε, εμφανώς ενοχλημένος, από την εξέδρα των επισήμων και τον χώρο της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη".
Σήμερα "απολαύσαμε" τον πλήρη εξευτελισμό των θεσμών" υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,
Αδικαιολόγητη επίθεση οργανωμένων ομάδων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με απαράδεκτες ύβρεις, ανάγκασε τον κ. Κάρολο Παπούλια να εγκαταλείψει το χώρο της παρέλασης. Οι αγανακτισμένοι πολίτες πήραν πολιτική απόχρωση, με την κάλυψη που τους προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέφυγε ούτε καν ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας. "Παπούλια προδότη παραιτήσου"
Μεταξύ των εκατοντάδων πολιτών που εμπόδισαν την έναρξη της παρέλασης ήταν άνεργοι, "αγανακτισμένοι", μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι οι οποίοι απέκλεισαν την παραλιακή λεωφόρο μη επιτρέποντας στα στρατιωτικά τμήματα να παρελάσουν.
Το θέμα που τίθεται από σήμερα και πέρα, είναι αν θα κυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους της πόλης (Πύργος) οι βουλευτές μετά την κατακραυγή που υπάρχει. Χαρ. Καφύρας: «Εγώ, από τη δική μου πλευρά, υποβάλλω την παραίτηση μου από Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας προς την κυβέρνηση, την οποία καλώ να την κάνει δεκτή.
Μάλιστα έχω το κείμενο εδώ της παραίτησης μου και σας καλώ και εσάς ως Δήμαρχοι του Νομού, να συνυπογράψετε και να πράξετε κι εσείς το ίδιο. Επίσης, νομίζω ότι είναι απαραίτητο πέραν των ατομικών μας παραιτήσεων, να συνεδριάσουνε και τα Θεσμικά Όργανα του Νομού μας, Δήμων και Φορέων, να συζητήσουνε και να πάρουνε αποφάσεις ανάλογες του μεγέθους των πληγμάτων που δέχεται η Ηλεία».
(Από εμένα «Θερμά συγχαρητήρια» στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας). Μακάρι να κάνουν ο ίδιο όλοι οι αιρετοί της Ηλείας και οι αναπληρωτές τους (Ο.Τ.Α., Συνδικαλιστές, Σύλλογοι, Οργανώσεις, Συνεταιρισμοί και όποιος άλλος αιρετός.
Ας ξημερώσει σύντομα και για μας μια καλύτερη μέρα.
Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε.

ΠΥΡΓΟΣ 28-10-2011 - 11:40 μμ.
Θόδωρος Χρ. Δούρος - Συνταξιούχος (773,89 €)
Και με υποχρεώνει η κυβέρνηση (ο Βαγγέλης, ο Χοντρός), να φορολογηθώ και να μαζεύω αποδείξεις, για να μην βγάλω το περίσσευμα στην Ελβετία.
e-mail: thdouros@otenet.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου