Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ο Τάκης Αντωνακόπουλος απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών ρωτώντας αν θα διατεθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους.

Την ώρα που ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος δηλώνει προς απάντηση στον Κώστα Τζαβάρα ότι 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους πυρόπληκτους της Ηλείας από το

Ταμείο Μολυβιάτη (ΕΤΑΕΑ), με ερώτησή του ένας άλλος "πράσινος" βουλευτής της Ηλείας, ο Τάκης Αντωνακόπουλος απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών ρωτώντας αν θα διατεθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους.
"Η Ερώτηση κατατέθηκε χτες στη Βουλή, επομένως σε μικρό χρονικό διάστημα θα απαντηθεί από τον Αρμόδιο Υπουργό. Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής δίνει έμφαση στην ανάγκη για ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών, των πολιτών της Ηλείας σχετικά με το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη.
Η διατύπωση της Ερώτησης είναι η εξής:

Κύριε Υπουργέ
Τις τελευταίες μέρες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπάρχει εκτενής αναφορά σχετικά με το ύψος των διαθέσιμων πόρων του πρώην Ταμείου ΕΤΑΕΑ (Μολυβιάτη), την εκπόνηση σχεδίου ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών καθώς και τον τρόπο διάθεσης των οικονομικών δωρεών για την στήριξη των πυρόπληκτων.
Οι πόροι του πρώην Ταμείου ΕΤΑΕΑ προέρχονται από δωρεές πολιτών με σκοπό την στήριξη των πυρόπληκτων Ηλείων, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Οι περισσότεροι δωρητές έκαναν ρητή αναφορά κατά την κατάθεση της οικονομικής τους προσφοράς για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Μέχρι σήμερα, αποδεδειγμένα, όσα χρήματα έχουν διατεθεί από το συγκεκριμένο ταμείο,αλλά και από το πρόγραμμα Δημόσιων επενδύσεων σε βάρος του συγκεκριμένου αρχικού ποσού, έχουν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δωρητών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δωρητές έκαναν συγκεκριμένη αναφορά για αξιοποίηση της δωρεάς τους, υπέρ των Ηλείων πυρόπληκτων.
Κύριε Υπουργέ,
Μέσω κοινοβουλευτικών Ελέγχων, είχα τονίσει στον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών αλλά και στον Υπουργό Εσωτερικών, ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία των δωρητών .
Αυτό δεν θα συμβεί εάν το ποσό που έχει απομείνει, μέσω του προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, κατανεμηθεί για πληρωμές ή για κατασκευή νέων έργων εκτός Ηλείας.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ
α) Υπάρχει σχέδιο στο Υπουργείο σας, για τη διάθεση του υπόλοιπου του πρώην Ταμείο ΕΤΑΕΑ - μετά την κατάργηση του και την ενσωμάτωση του προϊόντος εκκαθάρισής του στο Δημόσιο Ταμείο - σε δράσεις που αφορούν εισοδηματική στήριξη πυρόπληκτων, πληρωμές ήδη εκτελεσθέντων έργων, πληρωμές ανασύνταξης του οικιστικού ιστού, χρηματοδότηση νέων έργων στο Νομό Ηλείας;
β) Υπάρχει αναλυτική κατάσταση όπου περιλαμβάνονται τα έργα και οι δράσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από οικονομικούς πόρους του πρώην Ταμείου ΕΤΑΕΑ και αφορούν το Νομό Ηλείας;"

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου