Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος (πλην Κρήτης, Δωδεκανήσου...) κ. Ιερώνυμος με συνοδεία άλλων ιεραρχών. Πάνε λέει, για business, να βρουν επενδυτές για την εκκλησιαστική περιουσία!!! Επιχειρήσεις δηλαδή!!! Είναι αυτά από τον οβολό του χριστιανού, του γεροντάκου, της γριούλας, της χήρας, του ορφανού; Εάν είναι έτσι τα πράγματα δεν πάμε καθόλου καλά και στην εκκλησία της Ελλάδος.  
Ο Αρχιεπίσκοπος πήγε να φέρει Κατάρ(αμένους) στην Ελλάδα. Ήμαρτον Κύριε!!!  Άκου επενδύσεις και πήγε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος!!! Εκτός και εάν πήγαν να ευλογήσουν τα γήπεδα που θα κατασκευαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Ε, τότε ο Αρχιεπίσκοπος “βλέπει” πολύ μακρυά και μετά το 20-20!!!

Μεγάλο ενδιαφέρον από Κινέζικη εταιρεία για το “ισπανικό” αεροδρόμειο της Αθήνας. Ξύνεις το κεφάλι σου, έ! Ναι, λένε ότι είναι η κινέζικη εταιρεία ΗΝΑ που διαχειρίζεται 13 άλλα αεροδρόμεια και την τέταρτη σε μέγεθος κινέζικη αεροπορική εταιρεία έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να πάρει το management του “ισπανικού” αεροδρομίου της Αθήνας. Το έγραψε μάλιστα και η Sunday Times του Λονδίνου. Μη γελιόσαστε, πίσω από αυτές τις εταιρείες είναι η κινέζικη κυβέρνηση και μπαίνει συνεχώς σε άλλα κράτη. Όσο για το “ισπανικό” αεροδρόμιο... μα El Venizelos δεν γράφουν οι πινακίδες στους δρόμους της Αθήνας!!! 

Έχουμε μάθει να βγάζουμε συμπέρασμα από το χαρτί περιτυλίγματος για το τι έχει το πακέτο. Κάνουμε κριτική, αρκετές φορές χωρίς να είμαστε ενημερωμένοι και αρκετές φορές, τις περισσότερες μπορώ να πω, δεν διστάζουμε να απαξιώσουμε το ΕΡΓΟ γιατί απλούστατα δεν το κάναμε εμείς ή γιατί αυτός που το έκανε “δεν μας γεμίζει το μάτι”. Μία Κυρία έγραψε ένα ωραιότατο βιβλίο το οποίο έχει σοβαρά διδάγματα του χριστιανισμού και της ηθικής αλλά και εθνικής σημασίας. Ακούστε μερικά “ανάκουστα” συμπεριφοράς του σύγχρονου Ελληνισμού. Απευθύνονται στη Συγγραφέα οι επώνυμοι: “Ποιο Πανεπιστήμιο έχει τελειώσει;”, “Δεν έχω ώρα να το διαβάσω”, “Τι ξέρεις εσύ από αυτά”, “Εμένα τα βιβλία μου τα διαβάζουν καθηγητές” και άλλα πολλά που σε κάνουν να δαγκώνεις τη γλώσσα σου ή και να θέλεις να κλάψεις από τους “παντογνώστες” της σύγχρονης εποχής που όταν ανοίγουν το στόμα τους σκοπεύουν να σου “δηλητηριάσουν” το χαρακτήρα και να σε προσβάλλουν. Όλοι έχουμε εμπειρίες και γνώμες που άλλοτε δεν συμφωνούν με τις γνώμες των άλλων το να είμαστε όμως υπερόπτες και υβριστές ε, αυτό πάει πολύ. Ιδιαίτερα από... “μορφωμένους”. Πάντως το ΖΗΣΕ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ κοντεύει να εξαντληθεί και έρχεται το δεύτερο βιβλίο της κ. Ειρήνης Τερζάκη.

Πανταχού παρούσα η Διονυσία Αυγερινοπούλου, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καταγωγή από τη Ζαχάρω Ηλείας, για θέματα που αφορούν το περιβάλον (είναι β' Τομεάρχης Περιβάλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) αλλά και για θέματα που αφορούν την Ηλεία όπως τους πυροπαθείς, τους σεισμοπαθείς που ξεχάστηκαν, για το Ταμείο Μολυβιάτη που “εκανε φτερά”, για τους αγρότες και τις καταστροφές. . 

Ούτε τα “κάλαντα” να έλεγαν οι Γιωργάκης, Βαγγελάκης και οι Ευρωπαίοι μαζί με το Δυ Να Το έδωσαν για κουμπαρά ή 6η δόση για να πληρώσουν τους μισθούς και να κινηθεί ο “ακράτητος” κρατικός μηχανισμός με τους τόσους και τόσους υπαλλήλους που έχουν παντρευτεί το Ελληνικό Δημόσιο και που κατά το πλείστον είναι κομματικά διορισμένοι ή συγγενείς κομματικών οργάνων. Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί υπάλληλοι του δημοσίου που συνεχίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά του και δεν διορίστηκαν γιατί φίλισαν κατουρημένες ποδιές, αλλά γιατί το άξιζαν και μπράβο τους. Αλλά αυτοί ως συνήθως είναι η μειοψηφία γιατί όλοι μας έχουμε περάσει από υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου έχουμε τις δικές μας εμπειρίες για για τη γραφειοκρατία, στο έλα αύριο, δεν γίνεται, πήγαινε εδώ, τρέξε εκεί για χαρτόσημα υπογραφές και σφραγίδες.


Και καλά η 6η δόση θα έρθει σε 2 δόσεις αλλά με το να εισπράττουμε 5 και να χαλάμε 10 δεν γίνεται. Μετά από 2-3 μήνες πάλι τα ίδια θα έχουμε και μαζί με αυτά θα έχουν στα υπουργεία και στις υπηρεσίες το “Γερμανό” μας να εποπτεύει τι στο “διάολο” κάνει ο υπουργός ο υφυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας, ο Τμηματάρχης κλπ, κλπ. Με άλλα λόγια η “τρόϊκα” δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔυΝαΤο μας λένε “κύριοι υπουργοί και οι συν αυτό δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας”. Δηλαδή, Ελληνικέ λαέ ψήφισες “ανίκανους”. Μετά μου λέτε να μην τους λέω “ατζαμήδες”; Να που οι Ευρωπαίοι είναι μαζί μου. Γι αυτό λοιπόν να μην τους ψηφίσετε πάλι γιατί εάν ξαναβγούν ε, τότε θα μας πουν μαζοχιστές.

Ένα κυβερνητικό στέλεχος μας έστειλε μήνυμα να είμαστε επιεικείς γιατί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι δύσκολη και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Αλήθεια;   Ξέρει ο φίλτατος υπουργός τι εννοεί “να βάλεις πλάτη;” Πιθανόν όχι, αλλά και πολλοί αναγνώστες μας δεν το ξέρουν. “Να βάλεις πλάτη” λένε όταν φορτώνεις το ζώο, (άλογο, μουλάρι, γαϊδούρι) και αφού φορτώσεις το ένα τσουβάλι στο ένα μέρος για να μη γύρει το σαμάρι προς το βάρος έβαζαν κάποιον να βάλει τον ώμο του (πλάτη) κάτω από το τσουβάλι για λίγο μέχρι να φορτώσουν άλλο τσουβάλι στο άλλο μέρος του σαμαριού. Αλλά εσείς κύριε υπουργέ γιατί δεν βάζετε πρώτοι πλάτη; Να βγείτε και να πείτε για παράδειγμα “έχω κάνει τόσα με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα και δίνω τόσα για να σωθεί η χώρα μου”. Αλλά “εσείς” κ. Υπουργέ “βουτήξατε” και το Ταμείο Μολυβιάτη που ήταν εισφορές για τους πυροπαθείς το οποίο αντί για Ταμείο Μολυβιάτη θα λέγετε, “Άφαντο Ταμείο”. Όσο για εμάς κ. Υπουργέ γνωρίζεις από πρώτο χέρι όχι μόνο πλάτη αλλά και μέση και χέρια και την καρδιά μας βάζουμε για την Ελλάδα κάθε μέρα και για κάθε κυβέρνηση. Μη μας χτυπάτε στο φιλότιμο γιατί έχουμε πολύ φιλότιμο, έχουμε πολύ Ελλάδα μέσα μας και καθημερινά μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας την Αληθινή Ελλάδα. Κρατάμε την Πίστη μας, την Ελληνική Γλώσσα, την Παιδεία τον Πολιτισμό μας. Αυτά που εσείς τα βάλατε στο χρονοντούλαπο και τα “αποσύρετε” από τη σύγχρονη Ελλάδα. Φτάσαμε σε σημείο να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων γιατί περιγελούν την Ελλάδα. Με άλλα λόγια καταφέρατε να μας κάνετε να ντρεπόμαστε.

Στο τέλος του έτους θα εγκαταλείψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες το ΙΡΑΚ. Υπολογίζουν ότι 39,000 Αμερικανοί στρατιώτες θα φύγουν από το ΙΡΑΚ όπως είχε συμφωνηθεί το 2008 και όπως είχε πει ο κ. Ομπάμα προεκλογικά. Δεν μας είπε ο κ. Ομπάμα που θα πάνε οι αποχωρούσαντες από το ΙΡΑΚ του Αμερικάνικου Στρατού. Θα γυρίσουν πίσω; Θα πάνε κάπου αλλού; Μήπως πάνε στο Αφγανιστάν; Στο ΙΡΑΚ όμως υπάρχει και πολύ στρατιωτικό υλικό, πυρομαχικά, αυτοκίνητα, τανκς κλπ. Αυτά τι θα γίνουν; Θα τα αφήσουν εκεί; Θα τα φέρουν πίσω; Θα τα πουλήσουν εκεί γύρω; Διαβάζουμε όμως ότι μάλλον θα αγοράσει και η Ελλάδα μερικά!!!

Επιτέλους, κάποιος μιλάει για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη. Ο κ. Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. “έσχισε τα ιμάτια του” στην ΝΟΔΕ Ηλείας (κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας) και έβαλε τις φωνές γιατί τα χρήματα από δωρεές τα “πήρε” η κυβέρνηση, μάλλον” για να “βουλώσει” άλλες τρύπες. Αυτό κι εάν είναι κλοπή!!! Εμείς έχουμε κάνει πολλές ανακοινώσεις και έχουμε στείλει επιστολές στην Κυβέρνηση για να μάθουμε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα για τους πυροπαθείς και γιατί η κυβέρνηση τα “πήρε” μετά από υπόδειξη της τρόϊκας; Αλλά φίλε Κώστα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, οι φωτιές έγιναν τον Αύγουστο του 2007. Το διάστημα αυτό 2007-2009 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, εσείς τι κάνατε; Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου έλεγαν ΘΑ γίνουν έργα. Που είναι; Ακόμα και οι δρόμοι βύθισαν και έγιναν απροσπέλαστοι. Τα δέντρα που κόβανε; Καλά που ήταν οι Κύπριοι και μερικοί φιλόπατρις. Μονιάστε επιτέλους για το καλό του τόπου και τα μάτια σας δεκατέσσερα γιατί θα σας πάρουν και τις οδοντογλυφίδες.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου