Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Έκαναν την ανάγκη καθήκον!!! Μήπως είναι πολύ αργά για μερικούς πολιτικούς;

Ώρα ευθύνης για την Ηλεία . . .

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2011 ή 1-11-11  ή 11-1-11

Τα παντός είδους «θεσμικά μέτωπα» και οι «επιτροπές» από καιρό είχαν κουράσει. Τόσο τον κόσμο της Ηλείας, όσο και τους ίδιους τους αιρετούς. Οι βαριές κουβέντες και οι υποσχέσεις,

που χρόνια τώρα αποδεικνύονται ελαφριές σαν πούπουλο που ο αέρας παρασύρει.
Έτσι ήταν κάπου αναμενόμενο οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπίας Οδού, εξελίξεις που έγιναν γνωστές μέσα από δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων και όχι από το «αντιπολιτευτικό μένος» κάποιου παράγοντα ή βουλευτή του νομού, να προκαλέσουν «εκρήξεις» σε τοπικό επίπεδο.
Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, όμως εκείνο που προκάλεσε εύλογα ερωτήματα ήταν αυτό που με «παιδική αφέλεια» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.
Ότι δηλαδή οι τοπικοί παράγοντες ήταν ενήμεροι πως «στις αρχές Οκτωβρίου έγινε σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και των κατασκευαστριών εταιρειών και βρέθηκε η φόρμουλα – όσον αφορά το κομμάτι της Ολύμπιας Οδού – να μειωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου, δηλ. το έργο να σταματήσει στην Πάτρα και το υπόλοιπο κομμάτι να μην κατασκευαστεί (Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα)».
Όμως δεν το είπαν, δεν το σχολίασαν, δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο. Λίγη ώρα αφότου το ilialive.gr αναμετέδωσε στο νομό την είδηση από το δημοσίευμα του kerdos.gr και του αχαΐκού thebest.gr, υπήρξε μια αναταραχή. Πολύ γρήγορα οργανώθηκε η συνέντευξη Τύπου, η σύσκεψη με τους εφτά δημάρχους, μια κινητοποίηση χωρίς «κραυγές αγωνίας» για το έργο, αλλά με μια «περίεργη ανησυχία».
Το άρθρο του εκδότη της «Πρώτης» Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου την επόμενη μέρα, σίγουρα προκάλεσε αντιδράσεις. Βλέπετε δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε κάθε μέρα στην Ηλεία «Παραιτηθείτε και παραδώστε τα κλειδιά».
Όλως τυχαίως, αυτή η παραίτηση ήρθε την ίδια ημέρα. Από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, ενώ κάποιοι θα περίμεναν να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του. Μια παραίτηση που ο καθένας από την πλευρά του ερμηνεύει όπως θέλει, ή όπως τον βολεύει.
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αν πρόκειται για παραίτηση - πυροτέχνημα ή για μια κίνηση ουσίας, γιατί υπάρχει κορεσμός από την υπερβολική αδράνεια στην ανάπτυξη του τόπου, μπαΐλντισμα από τις υποσχέσεις ή φόβος από την πιθανή «έκρηξη» της κοινωνίας μας, που είναι γεγονός πως «σιγοβράζει»...
Η αλήθεια είναι πως δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί κάτι ανάλογο τα τελευταία χρόνια. Και αν κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται αν υπάρχει παραίτηση, ναι, υπάρχει, πλήρως επιβεβαιωμένη και ξεκάθαρη.
Όσοι βρέθηκαν στο φινάλε της σύσκεψης στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Ηλείας το κατάλαβαν για τα καλά από τις προσπάθειες που έκαναν οι δήμαρχοι να μεταπείσουν τον Καφύρα. Το αν έχει τεθεί «ρήτρα» ενεργοποίησής της με το οριστικό «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Η ουσία του θέματος είναι όμως μία. Ότι πλέον για αυτά που συμβαίνουν και όσα δεν συμβαίνουν σε τούτο τον τόπο, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτά που γίνονται στη χώρα δεν αφήνουν άλλα περιθώρια…
Υ.Γ. Δεν ξέρουμε πόσα επεισόδια θα έχει το άλλο «σήριαλ» με τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη». Αλλά πέρα από την πολιτική κόντρα εντός των ορίων της Ηλείας που σπάνια βλέπουμε – σε έναν νομό «εκκλησία» - αρχίζει να προκαλεί γέλια η υπόθεση.
Ο υφυπουργός μοιράζει 40 εκατ. ευρώ στο νομό, ο τομεάρχης χρησιμοποιεί με απολαυστικό τρόπο τη ρητορική του δεινότητα, σε συνδυασμό με τα «πειστήρια του εγκλήματος», ως άριστος δικηγόρος που είναι και ο «υπουργοποιήσιμος» κάνει την πιο... "ακατάλληλη" επερώτηση στη Βουλή, που αν μη τι άλλο, εκθέτει το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση φανερώνοντας πως «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους»…

Του Γιάννη Σπυρούνη για το ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου