Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Βοστώνη: Το πρώτο χιόνι ήρθε νωρίς και ήταν πολύ

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 20111
Οι φωτογραφία είναι σημερινή. Αρκετό χιόνι έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μας καθηλώσει στα σπίτια. Το χιόνι άρχισε να πέφτει από τις 3:00 το απόγευμα και από νωρίς φάνηκε ότι όσο έπεφτε το σκοτάδι τα πράγματα θα ήταν πιό δύσκολα.

Οι φωτεινές επιγραφές στους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας έγραφαν “Προσοχή χιονοθύελλα. Προγραμματίστε τα δρομολόγια σας”. Πράγματι υπήρξε κάποιος συνωστισμός γύρω στις 4:00-6:00 το απόγευμα λόγο του ότι ο κόσμος πήγαινε νωρίς στα σπίτια του. Η ταχύτητα ήταν παντού κατεβασμένη και στη κεντρική οδική αρτηρία “Δρόμος 90” γνωστή και σαν Mass Pike η οποία διασχίζει τη Μασσαχουσέτη οριζόντια η ταχύτητα ήταν με ανώτατο όριο 40 μίλια την ώρα, στις 5:00 το απόγευμα ενώ στις 7:00 το βράδυ η ταχύτητα στο συγκεκριμένο δρόμο περιορίστηκε στα 25 μίλια την ώρα δεδομένου ότι στην περιοχή του Γούστερ (Worcester) και στη γωνία που σμίγουν οι τρεις κοινοπολιτείες, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους.
A downed tree limb lies across power lines in Belmont, Mass., Sunday, Oct. 30, 2011Η διέλευση φορτηγών (τάνκερ) με καύσιμα ή υγραέρια απαγορεύτηκε γιατί ο φόβος οδικού ατυχήματος ήταν υψηλός. Έγιναν όμως αρκετά ατυχήματα γιατί σε πολλά σημεία των δρόμων το χιόνι έλειωνε αλλά το νερό δεν έφευγε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λίμνες και τα αυτοκίνητα γίνονταν “υδροπλάνα” και ξέφευγαν της πορείας των.

Αυτό που γράψαμε χθες επιβεβαιώθηκε πλήρως αφού χιλιάδες δένδρα ξεριζώθηκαν ή μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και να μείνουμε χωρίς ηλεκτρισμό πάνω από 250,000 πελάτες της ηλεκτρικής εταιρείας έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ τα υπόγεια πλημμύρισαν, μεταξύ αυτών κι εμείς.  Φέτος για πρώτη φορά λόγο της υψηλής θερμοκρασίας του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου τα φύλλα των δένδρων δεν έπεσαν ως συνήθως έτσι με το βάρος του χιονιού έγιναν μεγαλύτερες καταστροφές στα εναέρια καλώδια.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύανε όλη τη νύχτα και οι δρόμοι καθώς και οι χώροι στάθμευσης είναι καθαροί οπότε τα πράγματα θα πάρουν πάλι την κανονική τους ροή. Σε αυτό θα βοηθήσει και η θερμοκρασία η οποία θα είναι αρκετά πάνω από το μηδέν. Οπότε, “μπόρα ήταν και πέρασε”.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου