Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, 2011

  • Θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα τα προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού που έχουν προκύψει εδώ και περίπου 10 μέρες εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτροκίνηση των συρμών. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλονται τα τοπικά δρομολόγια μεταξύ του Αεροδρομίου και της Νερατζιώτισσας.
  • Διάσταση απόψεων στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το ζήτημα των κινητοποιήσεων των δικαστικών, με μέλη της μειοψηφίας να αντιτίθεται στη διακοπή των δικαστικών συνεδριάσεων υποστηρίζοντας πως πρόκειται για παράτυπη απεργία. Η πλειοψηφία του συμβουλίου αντιδρά λέγοντας πως τα -εξαιρετικά ολιγάριθμα- μέλη της μειοψηφίας «συντάσσονται με τους επικριτές τους». Για τις 27 Νοεμβρίου επισπεύστηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
  • Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου. Μάλιστα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατέθεσε αίτημα πενίας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας που αδυνατεί να καταβάλει το νέο φόρο, αλλά δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δικηγόρο.
  • Την αντίθεσή τους σε τρεις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην τροποποίηση του Οργανισμού των Δικαστηρίων εκφράζει η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που συνήλθε την Κυριακή προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του σχεδίου νόμου. Αντιδρούν στις τροποποιήσεις που προωθούνται για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, κρίνουν μη ορθή διάταξη που προβλέπει ότι ο δικαστής μπορεί υπό προϋποθέσεις να τεθεί σε αργία και αντιτίθενται στην κατάργηση της εισαγγελικής «πυραμίδας».
  • Η πρώτη σύγκρουση «κορυφής» για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βρυξελλών αναμένεται την Τρίτη, οπότε και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων στην Ευρωζώνη και τη συμφωνία για το «κούρεμα» 50% στα ελληνικά ομόλογα. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα λάβουν εν συνεχεία το λόγο στην Ολομέλεια. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Κόσμος
  • Με τυχόν αναζωπύρωση της τρομοκρατίας συνδέει ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι τη συζήτηση και τις αντιδράσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μιλώντας στο δίκτυο Sky Italia ο Σακόνι ανέφερε ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πρόταση για αλλαγή του νόμου διέπει το καθεστώς των απολύσεων μπορεί να τροφοδοτήσουν τον κίνδυνο επιστροφής στην τρομοκρατία. «Η πολιτική βία ποτέ δεν εξαλείφθηκε» δηλώνει. Οργισμένη αντίδραση του κυριότερου ιταλικού συνδικάτου Cgil, που ετοιμάζει πανιταλική απεργία.
  • Ο υποψήφιος του βουλγαρικού κυβερνώντος κόμματος Ρόσεν Πλέβνελιεφ κερδίζει, σύμφωνα με τα exit poll, τις εκλογές για την προεδρία της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ασφαλές προβάδισμα στον Πλέβνελιεφ και την υποψήφια για αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Πόποβα, σε μία εκλογική μάχη που είχε θεωρηθεί «δοκιμαστική» για το κυβερνών κόμμα εν όψει των γενικών εκλογών -το οποίο και εμφανίζεται να έχει επικρατήσει επίσης σε αρκετές σημαντικές περιφέρειες στις παράλληλες επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.
  • Επίθεση εναντίον του Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσαν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές για την «στροφή» του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο για βολιδοσκόπηση πιθανής οικονομικής συνεισφοράς της Κίνας στον μηχανισμό στήριξης για την Ευρωζώνη. Στελέχη του κόμματος –εν όψει και των προεδρικών εκλογών- κάνουν λόγο για «διπλή εξάρτηση» του Παρισιού από τη Γερμανία και την Κίνα.
  • Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Κυριακή σε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες μόλις ώρες αφότου είχε διαφανεί πως επιτεύχθηκε εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί δέκα Παλαιστίνιοι μαχητές και ένας Ισραηλινός πολίτης σε επιδρομές στη Γάζα και ρίψεις ρουκετών στην ισραηλινή επικράτεια στο χειρότερο ξέσπασμα βίας εδώ και μήνες -και ενώ εκκρεμεί το δεύτερο στάδιο αποφυλάκισης Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.
  • Σε τροποποιήσεις δρομολογίων και ακύρωση περίπου του ενός πέμπτου των πτήσεών της προχώρησε την Κυριακή η Air France μετά την διήμερη απεργία στην οποία έχουν προχωρήσει μέλη των πληρωμάτων της. Οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν την απεργία μέχρι και την Τετάρτη.
Οικονομία
  • Η Πορτογαλία θα προτείνει ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων. Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της χώρας από τους πιστωτές της, ο Κοέλιο θα προτείνει τροποποιήσεις ώστε το πορτογαλικό μνημόνιο «να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών».
  • Η Πορτογαλία θα προτείνει ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων. Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της χώρας από τους πιστωτές της, ο Κοέλιο θα προτείνει τροποποιήσεις ώστε το πορτογαλικό μνημόνιο «να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών».
  • Πρώιμο θεωρεί ο Ζαν-ΚΛοντ Τρισέ το «σφύριγμα της λήξης» στην κρίση του ευρώ, δηλώνοντας πάντως πεπεισμένος πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν την ομαλότητα στις αγορές εάν ακολουθηθεί απαρέγκλιτα το Σύμφωνο Σταθερότητας. Τονίζοντας πως η αναταραχή στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει ακόμη, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε πως απαιτείται γρήγορη και αποφασιστική τήρηση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου