Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2011

  • Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και με την μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για «κούρεμα» 50%. Σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή». Παράλληλα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκλογές και κατηγόρησε εκείνους που συνειδητά καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας.
  • Για ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Άγιο Δημήτριο, συνελήφθη απόψε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο 46χρονος αρχιφύλακας κατηγορείται ότι μπήκε στο πρακτορείο και με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε.
  • Τηλεδιάσκεψη με μέλη της κυβερνητικής Επιτροπής είχε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, για να τους ενημερώσει για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. O Ευ.Βενιζέλος ενημέρωσε δύο φορές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο ευαίσθητο θέμα της αυξημένης εποπτείας οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξει μια προσεκτική διατύπωση περί «τεχνικής υποστήριξης», και το κούρεμα του χρέους θα είναι 50%. Για τη «Μητέρα όλων των Συνόδων» μιλά ο ξένος Τύπος.
  • «Εθνική ταπείνωση» χαρακτήρισε τα όσα λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες απόψε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του. Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι αυτό που σήμερα συμβαίνει στις Βρυξέλλες, «είναι η θεσμοποίηση της ταπείνωσής μας».
  • Επαφές με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πολιτικής συμμαχιών που έχει εγκαινιάσει από τις αρχές του φθινοπώρου ο Αλέξης Τσίπρας.
Κόσμος
  • Σαφείς δεσμεύσεις έναντι των εταίρων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος θα παρουσιάσει την αναλυτική έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όπως καθίσταται σαφές από το κείμενο της επιστολής που απέστειλε. Στο κείμενο της 14σέλιδης επιστολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύεται σε νέα μέτρα για την τιθάσευση του χρέους..
  • Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε ότι το Ιράν μετατρέπεται σε μία στρατιωτική δικτατορία αλλά επισήμανε ότι ο ιρανικός λαός θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις διαμάχες για την εξουσία που πραγματοποιούνται στην καρδιά του καθεστώτος.
  • Με συλλήψεις και επιχειρήσεις-σκούπα οι αστυνομικές Αρχές αμερικανικών πόλεων προσπαθούν να απομακρύνουν από πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους τους πολίτες που κατασκηνώνουν εκεί σε διαμαρτυρία για τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Περισσότερα από 130 άτομα συνελήφθησαν μέσα σε μία ημέρα σε δύο πόλεις την ώρα που που οι κάτοικοι άλλων αισθάνονται εκνευρισμό για την παρενοχλητική όπως λένε παρουσία των αγανακτισμένων σε δημόσιους χώρους. Άλλοι πάντως δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν εμπιρικά το κίνημα...
  • Αγγελία πώλησης της πολυτελούς κατοικίας που στέγαζε μέχρι πριν από λίγους μήνες το ζεύγος Ντομινίκ Στρος Καν και Αν Σενκλέρ, όσο ο πρώτος ήταν διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει αναρτήσει κτηματομεσιτική εταιρεία. Πρόκειται για ένα διόροφο οίκημα 262 τετραγωνικών μέτρων, με εξωτερική επένδυση από τούβλο, σε οικόπεδο εμβαδού 668 τετρ. μέτρων με εξωτερική πισίνα και κήπο.
  • Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσφέρθηκε να παραδοθεί ο γιος του Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με τις αρχές του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Μαζί του φέρεται να προσφέρει την παράδοσή του και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του πρώην καθεστώτος. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι δύο καταζητούμενοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν την παράδοσή τους μέσω «γειτονικής χώρας» που δεν κατονομάζεται. Το ίδιο το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την αναφορά, και προσπαθεί να έρθει σε επαφή για το θέμα με την Τρίπολη.
Οικονομία
  • Ικανοποιημένη δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Έκανε λόγο για «πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή» και ως εκ τουτου τόνισε πως θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα.
  • Μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, επήλθε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ. Κατά τις συνομιλίες παρουσιάστηκε εμπλοκή με αποτέλεσμα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής να παραμένει μετέωρη έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών ανέλαβαν απευθείας η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
  • Υπερεντατικές προσπάθειες για να συμφωνήσουν ΕΕ και τραπεζίτες στη «σολομώντεια λύση» για κούρεμα του ελληνικού χρέους γύρω στο 50% βρίσκονται σε εξέλιξη. Πηγές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) δήλωσαν στο in.gr ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα όσον αφορά ένα συγκεκριμένο ποσοστό κουρέματος. «Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο όσον αφορά σε αναζήτηση μίας εθελοντικής συμφωνίας» είπαν. Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του γερμανο-γαλλικού άξονα να περάσει η λύση αυτή είναι ότι Μέρκελ και Σαρκοζί μετέχουν οι ίδιοι στις διαπραγματεύσεις, μαζί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου