Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κόντρα στη Βουλή με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής

 Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2011

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης. Αποφάσεις που «αντιτίθενται στο εθνικό συμφέρον» βλέπει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αδυνατεί να τις αποτρέψει.
Για ευρωπαϊκή «σπείρα που διαπίστωσε την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης και θέλει να καρπωθεί το δημόσιο πλούτο της χώρας» μιλά ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Την ίδια στιγμή η κόντρα με τη ΝΔ κορυφώνεται: «φορτωθήκαμε τις ευθύνες σας» λέει η κυβέρνηση, «φτάσατε τη χώρα στην απόλυτη εθνική ταπείνωση» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε βέλη στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες αλλά και την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «κάνει κουμάντο η Μέρκελ που θέλει να μας φορτώσει επιτρόπους».
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ταπεινωθεί αύριο. Να φτάσει τώρα στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε στους σχεδιασμούς τους. Δεν πρέπει να ακουστεί το "η πόλη εάλω» ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης.
«Δεν μιλάμε πλέον για Ε.Ε αλλά για την ευρωπαϊκή κηδεμονία, ακούμε περίεργα πράγματα τα οποία νομίζω πως δεν θα αντέξει ο λαός και πολύ δύσκολα θα έρθουν στο Κοινοβούλιο» συνέχισε, λέγοντας: «Πολύ φοβούμαι ότι ο ρόλος της Ελλάδας δεν είναι πρωταγωνιστικός. Είναι παθητικός. Ας σηκώσουν ανάστημα αύριο. Να μην είμαστε ταπεινωμένοι οι Έλληνες».
Πρόσθεσε πως οι Έλληνες «καλώς ή κακώς ψήφισαν τον Παπανδρέου. Δεν ψήφισαν Μέρκελ και Μπαρόζο. Τώρα αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κατάστασης ας έρθει εδώ. Δεν είμαι από αυτούς που θα διανοηθώ να τον πω συνωμότη. Δεν είναι συνωμότης. Απλώς τα πράγματα είναι τόσο σύνθετα που δεν μπόρεσε να τα παρακολουθήσει και άφησε μια σπείρα να τα κουμαντάρει».
Αυτοσυγκράτηση κι ενότητα απ’ όλα τα κόμματα την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει την πιο κρίσιμη και σημαντική μάχη για τη χώρα ζήτησε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φ. Γεννηματά. «Δεν πρόκειται», είπε «να αλωθεί η Ελλάδα γιατί στο τιμόνι υπάρχει ο πρωθυπουργός που έχει δώσει μάχες χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».
«Κατανοώ την αγωνία σας. Είναι όλων μας η αγωνία. Κατανοώ την αγωνία του πολίτη. Είμαστε εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων, την ώρα που η χώρα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ενότητα, αυτοσυγκράτηση και περίσκεψη. Χρειαζόμαστε πάρα πολλές δεκαετίες για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος. Ναι είμαστε εθνικά υπερήφανοι» συνέχισε η υπουργός.
«Δεν πρόκειται να αλωθεί η Ελλάδα, ακριβώς γιατί στο τιμόνι υπάρχει ο Γ. Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά, επιτιθέμενη στη Νέα Δημοκρατία: «Έχουμε φορτωθεί τις ευθύνες των τελευταίων δεκαετιών. Φορτωθήκαμε με τις επιλογές της Ν.Δ την τελευταία πενταετία. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε προοπτική και ελπίδα στο λαό. Θέλω να πιστεύω ότι οι εταίροι μας θα κατανοήσουν ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή. Να καταλάβουν ότι μπορούν να ξεκινήσουν από την Ελλάδα για να δώσουν λύση στα προβλήματα χρέους».
«Θα περίμενα από τον κ. Σαμαρά να έχει υψώσει έντονη φωνή στο ΕΛΚ. Ελπίζω να έδρασε και αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Γιατί μάλλον η αντίθετη εικόνα περνάει» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας.
«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατο να σηκώσει το βάρος της κύρωσης της όποιας συμφωνίας. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τίποτα που δεν συμβαδίζει με το εθνικό συμφέρον. Δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την ιστορία. Εσείς είστε η απόλυτη αιτία του κακού. Οι συνεχείς ατυχείς διαπραγματεύσεις του κ. Παπανδρέου έφτασαν την Ελλάδα στην απόλυτη εθνική ταπείνωση. Οδηγήσατε την πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» παρενέβη απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου