Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΘ: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Huffpost για αρνητικά δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ

 Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2022

"Στήνεται φάμπρικα", είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε για να σχολιάσει αρνητικά δημοσιεύματα από μερίδα διεθνών ΜΜΕ για την κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Huffpost: ”Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε δει πολλά θετικά δημοσιεύματα για το έργο της κυβέρνησης. Άλλαξε κάτι και βλέπουμε τώρα κριτική από μερίδα διεθνών ΜΜΕ, με αφορμή για παράδειγμα την υπόθεση των παρακολουθήσεων ή το μεταναστευτικό;”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε έντονο ύφος, σε μία χρονική στιγμή που οι τόνοι είχαν πέσει στην συνέντευξη Τύπου, καθώς είναι εμφανές ότι θέλει να στείλει σαφή και αυστηρά μηνύματα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η απάντηση του πρωθυπουργού:

″Όχι δεν το πιστεύω ότι άλλαξε κάτι στην εικόνα της κυβέρνησης. Είμαι βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος και πιστεύω ότι είναι θετικό να ασκείται κριτική. Είναι καλοδεχούμενη κι επιβεβλημένη, όπως και το να ακούμε την γνώμη όλων, ακόμα και αν δε μας αρέσει. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι η διαστρέβλωση των στοιχείων. Όταν διαστρεβλώνονται αυτά, τότε πρέπει να δίνονται απαντήσεις. Και θα δώσω παράδειγμα. Στήνεται φάμπρικα!

Με τους 38 μετανάστες στον Έβρο υπήρχαν δημοσιεύματα ότι θάφτηκε ένα παιδί σε βαρχονησίδα. Δεν προκύπτει από πουθενά. Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, αλλά δεν θα δεχτούμε να διαστρεβλώνονται γεγονότα και να πλήττεται η εικόνα της χώρας. Όσο για αυτούς που παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν μία δήθεν αυταρχική χώρα στην Ευρώπη, θυμίζω ότι εγώ ήμουν αυτός που κινήθηκα για να αποπεμφθεί ο κύριος Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δεν θα το δεχτώ λοιπόν...γιατί και εντός και εκτός Ελλάδος υπάρχουν δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στο ΕΛΚ και θέλουν να πλάσουν μία εικόνα για την χώρα μας που είναι απλώς ψεύτικη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου