Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΘ: Η ερώτηση της «ΠΑΤΡΙΣ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Τι απάντησε για Πατρών-Πύργου και πρωτογενή τομέα

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2022


Αναλυτικά το ερώτημα της εφ. «Πατρίς» και η απάντηση του πρωθυπουργού

Στην 86η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρίσκεται η εφημερίδα «Πατρίς» και το Patrisnews.

Ο δημοσιογράφος και απεσταλμένος της «Πατρίς» Κώστας Γκελντής βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου απηύθυνε στον πρωθυπουργό ένα καίριο ερώτημα για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αφορά στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου διερωτώμενος για το αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και αν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και χωρίς προβλήματα το έργο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικά το ερώτημα της εφ. «Πατρίς» και η απάντηση του πρωθυπουργού:

Κ.Γ: Μετά από αναμονή ετών και αρκετά πισωγυρίσματα ξεκίνησε μετά και τη δική σας παρέμβαση ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, ο δρόμος Πατρών – Πύργου. Το ερώτημα πλέον είναι αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Θα ολοκληρωθεί κανονικά και χωρίς προβλήματα το έργο;

Παράλληλα με την ολοκλήρωσή του, η προσδοκία της εξέλιξης ενός βασικoύ τομέα, του πρωτογενούς τομέα, με ποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα, στην Ηλεία;

Κ. Μητσοτάκης: Μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση μονολεκτικά: Ναι! Το έργο Πάτρας-Πύργου το οποίο εμείς το ξεμπλοκάραμε υλοποιείται κανονικά. Μέχρι στιγμής πρέπει να σας πω μια σειρά από έργα που έχουν παραδοθεί νωρίτερα του αναμενομένου και μακάρι να μπορέσουμε να το πετύχουμε και στο δρόμο αυτό. Αναφέρω ενδεικτικά την πρώτη φάση της παράκαμψης της Αμβρακίας, η οποία παραδόθηκε 6 μήνες νωρίτερα, ο δρόμος Θέρμη-Γαλάτιστα παραδόθηκε νωρίτερα και μακάρι να ισχύσει αυτό και για το δρόμο Πάτρα-Πύργου.

Για τον πρωτογενή τομέα θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες. Να σταθώ μόνο στην έκτακτη στήριξη την οποία θα δώσουμε σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ για να ξεπεράσουν το πραγματικό πρόβλημα, που έχει να κάνει με το κόστος των λιπασμάτων και των ζωοτροφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου