Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Καλαμάτα - Lowell Kalamata - Lowell Twinning Program

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2022

 

Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Καλαμάτα - Lowell

Kalamata - Lowell

Twinning Program


ΒΟΣΤΩΝΗ. Για τη δεύτερη φάση της ολοκλήρωσης αδελφοποίησης των πόλεων Λόουελ – Καλαμάτας είχε προγραμματιστεί, χθες Τετάρτη, να αναχωρήσει η αποστολή αντιπροσωπείας από το Λόουελ με την απευθείας πτήση της Delta για την Αθήνα, προκειμένου να μεταβεί στην Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 μέσα σε πανηγυρική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, είχε γίνει η πρώτη φάση της τελετής της Αδελφοποίησης των πόλεων του Λόουελ και της Καλαμάτας, στο Δημαρχείο του Λόουελ Μασαχουσέτης, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Ε.Κ.».

Οι δήμαρχοι Αθανάσιος Βασιλόπουλος και Sokhary Chau αντίστοιχα, υπέγραψαν για την επίσημη συμφωνία της Αδελφοποίησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά δώρα. Από την Καλαμάτα είχε έλθει εξαμελής αποστολή η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και την Ομογένεια του Λόουελ.

Αναμνηστική φωτογραφία από την Αδελφοποίηση των πόλεων της Καλαμάτας και του Λόουελ στο Δημαρχείο του Λόουελ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Αντίστοιχη τελετή θα γίνει από σήμερα 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα. Η αποστολή από το Λόουελ, που είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει για την Ελλάδα, απαρτίζεται από τους εξής: Sokhary Chau, Δήμαρχος του Λόουελ, Βασίλειος Σαμαράς πρώην Δήμαρχος του Λόουελ ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καλαμάτα, Βασίλειος Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Δημήτριος Ματθαίος πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης και μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο πρωτεργάτης της ιδέας και προσπάθειας της αδελφοποίησης, Εντουαρντ Κένεντι πολιτειακός βουλευτής  Μασαχουσέτης, Arlene Paquette, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης – παράρτημα Λόουελ, Judith Hogan, Πρύτανης του Κολεγίου Middlesex της Μασαχουσέτης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για την Αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ και Καλαμάτας Δημήτρης Ματθαίος στο βήμα ομιλεί για την σημασία και τον συμβολισμό της Αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η αποστολή από το Λόουελ θα παραμείνει στην Καλαμάτα από το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για την Αθήνα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα καθ’ οδόν σταματήσει για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η αποστολή θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μουσείο, την Ελληνική Βουλή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Γεώργιο Τσούνη στην αμερικανική πρεσβεία. Η αποστολή θα επιστρέψει στη Βοστώνη, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου με την απευθείας πτήση της Delta.

Το αναλυτικό πρόγραμμα Αδελφοποίησης Καλαμάτας – Λόουελ έχει ως εξής:

22 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη

12:30               Αφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος

12:30 – 13:30 Παραλαβή από Αντιπροσωπεία του Δήμου (Κέλλυ Μακροπούλου, Δημήτριος Πατριαρχέας, Αστρη Μαυρέα)

16:00 – 17:00 Αφιξη στην Καλαμάτα – Ξενοδοχείο «Messinian Icon»

20:00                 Δείπνο 1ης Ημέρας (εκπροσώπηση από έναν Αντιδήμαρχο μέχρι να έρθει ο Δήμαρχος γιατί έχουμε έναρξη του Φεστιβάλ Χορωδιών και θα έρθει αμέσως μετά)

23 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή

08:00 – 08:45 Πρωινό

09:00                 Αναχώρηση και Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

09:30                 Ξενάγηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής

11:00                 Επίσκεψη στου Μουσείο Καρέλια

12:00                 Ξενάγηση στο Κάστρο Καλαμάτας

12:45                 Ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης

12:45                 Φαγητό στου «Τζίμη»

13:30                 Βόλτα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

14:00                 Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

14:30 – 17:45   Ξενοδοχείο

17:30                     Ιστορικό Δημαρχείο ξενάγηση (Φιλαρμονική κατά το πέρας με ανάκρουση ύμνων Ελλάδος και Αμερικής)

18:00 – 19:00 Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αίθουσα «Νικόλαος Πολίτης» υπογραφή αδελφοποίησης Δήμου Καλαμάτας με την πόλη του Lowell

19:00 – 20:30 Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

21:00 Κεντρικό Δείπνο Αδελφοποίησης Elite City Resort

24 Σεπτεμβρίου, Σάββατο

08:00 – 08:45 Πρωινό

09:00 – 10:00   Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

11:00 Επίσκεψη Εργασίας στο Επιμελητήριο – Αναπτυξιακή –                              Οικονομικό Επιμελητήριο και Σύλλογο Ξενοδόχων, Συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό

13:30 Φαγητό από το Επιμελητήριο στο «Κεντρικόν» –  live

16:00 Ξενοδοχείο

Ελεύθερο Πρόγραμμα

25 Σεπτεμβρίου, Κυριακή

07:00 – 08:45 Πρωινό

09:30 Αναχώρηση για Αρχαία Θουρία

11:00 Αρχαία Μεσσήνη

13:30 Αρχαία Μεσσήνη Γεύμα «Κουντούρης Εστιατόριο»

16:00 – 17:00 Επιστροφή στην Καλαμάτα

17:00 – 18:00 Ξενοδοχείο

18:00 – 20:30 Φεστιβάλ Χορωδιών Παρέλαση Interkultur Κεντρική Πλατεία

21:00 Τελετή Λήξης Φεστιβάλ Χορωδιών {ΤΕΝΤΑ}

22:30 Φαγητό με Interkultur

26 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα

08:00 – 08:45 Πρωινό

09:00 – 10:00 Αρχαία Ολυμπία – Επίδαυρος

Ξενοδοχείο Αθήνα

Επισημαίνεται ότι η αρχική ιδέα και πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων Λόουελ και Καλαμάτας ξεκίνησε από τον Δημήτρη Ματθαίο, επιχειρηματία από το Λόουελ με πολύχρονη προσφορά στα ομογενειακά και κοινοτικά κοινά. Ο κ. Ματθαίος διετέλεσε πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της ιστορικής κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, ένθερμος υποστηρικτής του Ημερησίου Σχολείου της, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας και επίσης σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σωματείων.

Ο κ. Ματθαίος είχε αναφέρει στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι «το όλο θέμα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν μετά την παρέλαση της Βοστώνης πήγαμε με τον τότε δήμαρχο του Λόουελ Βασίλη Σαμαρά να γευματίσουμε στο Ελληνικό εστιατόριο ‘Desfina’ και με ρώτησε αν μπορούσα να βοηθήσω να βρει μία πόλη της Ελλάδας να γίνει Αδελφοποίηση  με το Λόουελ. Τον ρώτησα από πού ήταν οι γονείς σου; Και απάντησε από την Καλαμάτα, οπότε του είπα να η πόλη που ζητάς. Αρχίσαμε να δουλεύουμε την ιδέα, την οποία υιοθέτησε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων και ο πρόεδρος της Βασίλης Καυκάς. Εν τω μεταξύ, χτύπησε ο κορωνοϊός και αναβλήθηκαν τα σχέδια επί δύο χρόνια, αλλά τον Απρίλιο έγινε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης και τώρα γιορτάζουμε την ολοκλήρωση αυτού του οράματος».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου