Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Βάλε ένα Κάρολο στη τσέπη σου... Πρώτο νόμισμα με το πρόσωπο του Καρόλου.

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, 2022

 Γιατί "κοιτάζει" δεξιά ενώ της Ελισάβετ αριστερά.

Και το εντυπωσιακό αναμνηστικό νόμισμα προς την τιμών της εκλιπούσας μονάρχη. Η απίστευτη ιστορία 1.1000 ετών του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας (Royal Mint) αποκάλυψε τα πρώτα νομίσματα που απεικονίζουν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Οι Βρετανοί θα αρχίσουν να βλέπουν την εικόνα του Καρόλου στα κέρματα των 50 πηνών από τον Δεκέμβριο οπότε θα αρχίσούν να κυκλοφορούν σταδιακά.

Το ομοίωμα του νέου μονάρχη δημιουργήθηκε από τον Βρετανό γλύπτη, Μάρτιν Τζένινγκς και έχει εγκριθεί προσωπικά από τον Κάρολο, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Το νόμισμα με την εικόνα του Βασιλιά Καρόλου Γ'
Το νόμισμα με την εικόνα του Βασιλιά Καρόλου Γ' 
ROYAL MINT

Σύμφωνα με την παράδοση, το πορτρέτο του βασιλιά που τον απεικονίζει σε προφίλ, με το πρόσωπο στραμμένο προς τα αριστερά - την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ο Κάρολος ακολούθησε αυτή τη γενική παράδοση που έχουμε στη βρετανική νομισματοκοπία...με τον πρόσωπο του μονάρχη να στρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτή του προκατόχου του», είπε ο Κρις Μπάρκερ στο Βασιλικό Μουσείο Νομισματοκοπείου.

Ο Κάρολος απεικονίζεται χωρίς στέμμα ενώ στο νόμισμα ξεχωρίζει μια λατινική επιγραφή που μεταφράζεται ως «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη χάρη του Θεού, υπερασπιστής της πίστης».

Ένα ξεχωριστό αναμνηστικό νόμισμα των 5 λιρών, προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ Β′ θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.Στη μία όψη αυτού απεικονίζεται ο Κάρολος, ενώ στην πίσω όψη δύο νέα πορτρέτα της Ελισάβετ δίπλα-δίπλα.

Με έδρα τη νότια Ουαλία, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο φροντίζει για την απεικόνιση των προσώπων της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας σε νομίσματα για περισσότερα από 1.100 χρόνια, από την εποχή δηλαδή του Αλφρέδου του Μέγα.

«Όταν φτιάχναμε τα πρώτα νομίσματα, αυτά ήταν ο μόνος τρόπος μέσω των οποίων οι άνθρωποι της εποχής μπορούσαν αν έχουν μια εικόνα του μονάρχη, να ξέρουν πως είναι...δεν ήταν η εποχή των social media όπως τώρα», δήλωσε η Αν Τζέσοπ, διευθύνουσα σύμβουλος του Royal Mint.

«Έτσι το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου θα υπάρχει σε κάθε νόμισμα καθώς προχωράμε».

Ο γλύπτης Τζένινγκς, είπε ότι το πορτρέτο ήταν σμιλεμένο βάσει μιας φωτογραφίας του Καρόλου.

«Είναι το μικρότερο έργο που έχω δημιουργήσει, αλλά είναι ταπεινό να γνωρίζουμε ότι θα το βλέπουν και θα το κρατούν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τους επόμενους αιώνες».

Ο Καρόλος, ανακηρύχθηκε βασιλιάς στις 8 Σεπτέμβριου μετά το θάνατο της μητέρας του, της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Περίπου 27 δισεκατομμύρια νομίσματα που φέρουν την εικόνα της Ελισάβετ Β′ κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου