Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Στην Καλαμάτα έφτασε η αποστολή της Αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα

 Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Άφιξη αποστολής στο αεροδρόμειο της Αθήνας και συνάντηση με αντιπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έφτασε χθες προερχόμενη από τη Βοστώνη με την απ’ ευθείας πτήση DELTA -240 η αποστολή για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης της αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υποδέχτηκαν την αποστολή αντιπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και από εκεί οδικώς έφτασαν στις 5:30μμ τοπική ώρα στην Καλαμάτα και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο MESSINIAN1CON το οποίο βλέπει την πόλη και το λιμάνι της.

Στις 8:30μμ η αποστολή παρακάθησε σε δείπνο όπου συμμετείχαν όλα τα μέλη της αποστολής με τους/τις συνοδούς, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες καθώς και από την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Στο τέλος του δείπνου έκαναn χαιρετισμό οι:

Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας

Sokhary Chau, Δήμαρχος Lowell

William “Bill” Samaras, πρώην Δήμαρχος

Edward Kennedy, Γερουσιαστής Μασσαχουσέτης

Βασίλειος Καυκάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

Δημήτριος Ματθαίος, Μέλος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος Αδελφοποίησης

Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης

Όλοι συμφώνησαν στο καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων στην πραγματοποίηση αυτής της αδελφοποίησης.

Ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος φανερά συγκινημένος είπε:  “Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης και ο Ελληνισμός του Λόουελ και της Βοστώνης μας σκλάβωσε κυριολεκτικά όταν επισκεφτήκαμε το Λόουελ και τη Βοστώνη τον περασμένο Απρίλιο.  Τους ευχαριστούμε όλους, και εσάς που είσαστε μαζί μας και κάνατε τον κόπο να είσαστε μαζί μας όπως και όλους τους Έλληνες στο Λόουελ και τη Βοστώνη…  Ελπίζω ότι η παραμονή σας στην Καλαμάτα να είναι τόσο καλή όσο ήταν και εμάς στη Βοστώνη και το Λόουελ…”

Ακολούθως ο κ. Chau, δήμαρχος του Lowell μίλησε για τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στις δύο πόλεις και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας αλλά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.  “Χωρίς εσάς από την Ομοσπονδία δεν θα γινόταν αυτή η αδελφοποίηση κ. Καυκά ” είπε ο δήμαρχος.

«Δεν θέλουμε μόνο υπογραφές και φωτογραφίες αλλά πράξεις, στόχους, προγράμματα σύσφιξης και αναβάθμισης των σχέσεων για το καλό των δύο πόλεων και της περιοχής, το καλό του Ελληνισμού…» είπε ο κ. Καυκάς. 

Σήμερα, Παρασκευή το πρόγραμμα της αποστολής είναι πολύ βεβαρημένο και αρχίζει με συνάντηση που θα γίνει με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθως θα γίνει επίσκεψη στο Ναό Της Υπαπαντής Του Σωτήρoς.  Ξενάγηση στο Κάστρο της Καλαμάτας.  Επίσκεψη στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών.  Περιήγηση σε διάφορα αξιοθέατα.

Η υπογραφή συμφωνίας της αδελφοποίησης θα γίνει στις 6:00μμ θα γίνει στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Νικόλαος Πολίτης.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 7:00μμ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Να σημειώσουμε ότι η αποστολή τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους αξιωματούχους και τους κατοίκους της Καλαμάτας, ενώ, είναι πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου